Här är de 11 bästa Liverpoolmatcherna under 2000-talet.

exp

Titelmässigt har kanske de 16 senaste åren inte varit de mest framgångsrika i Liverpools anrika historia. Men på onsdag kväll kan det vara dags för en ny titel i Liverpools mäktiga historia.
Vi har blickat tillbaka och listat de 11 mest minnesvärda Liverpool-matcherna under 2000-talet.

ANNONS FRÅN EXPEKT: Nu kan du spela HELT riskfritt på Europa League-finalen mellan Liverpool och Sevilla.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

11. Liverpool 2-1 Arsenal – FA Cup Final, 2001.
Den som även går under namnet ”The Michael Owen Final”. Fredrik Ljungberg gav Arsenal ledningen innan det var dags för Michael Owen att ta tillbaka titeln till Anfield.

 
10. Barcelona 1-2 Liverpool – Champions League, 2007.
Inför matchen hade mycket kretsat kring ett bråk mellan Craig Bellamy och John Arne Riise, där den förstnämnde svingade en golfklubba mot norrmannen under ett träningsläger veckan innan. Väl på planen kretsade mycket om dessa två herrar igen. De gjorde varsitt mål när Liverpool tog en minst sagt skrällbetonad 1-2 seger borta på Camp Nou mot Barcelona i Champions League. Hur dom firade målen? Craig Bellamy testade sin nya sving.

9. Manchester United 1-4 Liverpool – Premier League, 2008.
Det här var Rafa Benitez bästa säsong med Liverpool. Den största triumfen i ligan kom borta mot ärkerivalen Manchester United. Hela 1-4 tillskrevs slutsiffrorna där till och med Andre Dossena fick skriva in sig i målprotokollet. Bara en sån sak!

ANNONS FRÅN EXPEKT: Du kan inte förlora när du spelar på Europa League-finalen mellan Liverpool och Sevilla.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

8. Everton 2-3 Liverpool – Premier League, 2001.
Ett sjukt Merseyside-derby. Vid ställningen 2-2, och i matchens sista minuter får Liverpool en frispark från ungefär 40 meter. Då kliver en viss Gary McAllister fram.

 
7. Liverpool 8-0 Besiktas – Champions League, 2007/2008.
Liverpool vann med 8-0 och blev därmed det lag som tagit den största segern i historien – tillsammans med Real Madrid mot Malmö år 2015. Målskyttarna i matchen: Crouch, Benayoun, Benayoun, Benayoun, Gerrard, Babel, Babel och Crouch.

6. Liverpool 3-2 Cardiff (efter straffar) – Ligacupfinalen, 2012.
Efter fulltid stod det 1-1. Sedan gjorde Dirk Kuyt ett riktigt ”fulsnyggt” mål som borde inneburit vinsten. Men Cardiff ville annat – och hängde dit en boll i slutminutrarna av andra förlängningskvarten. Väl i straffläggningen var det som vanligt Gerrardfokus, fast den här gången i dubbel bemärkelse då hans kusin klev fram för walesarna.

 
5. Liverpool 3-3 West Ham (Liverpool efter straffar) – FA Cup Final, 2006.
”The Steven Gerrard final”. Man fick gräva djupt för att komma tillbaka in i matchen, och då klev lagkaptenen och legenden Steven Gerrard fram och visade vart skåpet ska stå. Han han redan gjort ett mål i matchen, innan det var dags för Gerrard att dra till med en riktig kalasträff som tog matchen till förlängning. Väl där gjorde han vad som förväntades av honom – sätta dit sin straff så att lagkamraten John Arne Riise kunde avgöra straffen efter.

4. Liverpool 3-1 Olympiakos – Champions League, 2005.
The Reds var på väg ut ur Champions League – tills Steven Gerrard klev fram. Videon säger mer än all text i världen. Lyssna bara på kommentatorns fantastiska utspel.
https://youtu.be/wN1wgIey2es
 
3. Liverpool 4-0 Real Madrid – Champions League, 2008.
Välkommen till Anfield, Real Madrid. Sedan visade Fernando Torres och Steven Gerrard att de spelade på en helt annan nivå vid tidpunkten.

 
2. Liverpool 5-4 Alaves (Efter golden goal) – UEFA Cup Final, 2001.
9 mål. Två röda kort och ett mål i golden goal. Det här är finalen som rankas som en av de mest spännande i modern historia – trots förhandstipsen.
https://youtu.be/PXJmKYvBjZ8
 

ANNONS FRÅN EXPEKT: Nu kan du spela riskfritt på Liverpool i Europa League-finalen. Sätter du 1000 kr på Liverpool och spelet sitter, får du 2 400 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

1. Liverpool 3-3 AC Milan (Liverpool efter straffar) – Champions League Final, 2005.
Antagligen den bästa matchen som någonsin har spelats i Europa. 0-3 underläge mot ett helt briljant Milan i halvtid och ingenting talade för Liverpool. Sen kom åtta minuter som förändrade allt. Resten är som man brukar säga – historia.
https://youtu.be/tnB4XAhl6PY
 
Gilla Sportbibeln om du vill ha fler Liverpool-artiklar i ditt flöde.