Hammarbys nya besked om Zlatan Ibrahimovic: "Det är klart att han är..."

Hammarbys nya besked om Zlatan Ibrahimovic: ”Det är klart att han är…”

Zlatan Ibrahimovic har bara två veckor kvar på kontraktet.
Nu ger Hammarby nytt besked om 38-åringens framtid.
– Han kan nog vara ganska lurig, säger sportchefen Jesper Jansson till SportExpressen.

Hammarby har fått en mycket tuff inledning på Allsvenskan 2020. Efter nio spelade omgångar har man bara vunnit tre matcher och sladdar i tabellen på en 11:e plats.

Bajen om Zlatan

Samtidigt är klubbens delägare Zlatan Ibrahimovic glödhet i Italien och gjorde två mål i går kväll. Men 38-åringen har bara två veckor kvar på kontraktet och frågan är vad som händer efter det.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200721 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan celebrates after scoring the first goal during the Serie A match between Sassuolo and AC Milan on July 21, 2020 in Sassuolo, Italy. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

”Bajen” hoppas så klart fortfarande på en sensationell flytt för ”Ibra” och återkomst till Allsvenskan igen.
– Han får styra det helt själv. Milan spelar ju varannan dag känns det som. Jag tror att alla där fokuserar på att nå en Europa-plats. Sedan kommer han nog att pusta ut lite och känna efter vad som händer. Skulle han välja att spela för Hammarby är det fantastiskt, men det är ingenting vi planerar för överhuvudtaget. Det är ett oförändrat svar, ganska tråkigt, men det är helt upp till honom att ta det beslutet, säger klubbens vd Henrik Kindlund till SportExpressen.

Hammarby hoppas

Fram till 25 augusti har Hammarby på sig att komma överens med Zlatan, innan svenska transferfönstret stänger. Då måste stjärnanfallaren ha bestämt sig för om han vill flytta hem till Sverige igen.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån / Kod MT

Sportchefen Jesper Jansson är den som har haft mest kontakt med Ibrahimovic. Och han har tidigare sagt att det finns en chans att Zlatan skriver på för för Hammarby.

”Han är lurig”

Han vill dock inte erkänna om chansen har blivit större senaste tiden.
– Det är väl både och. Vi diskuterar rätt mycket om laget och klubben. Han är engagerad som fasen, men han är väldigt tydlig med var hans fokus ligger. På ett sätt tror jag att det hade varit större chans – utan att han har sagt någonting – om vi spelade inför publik. Sedan har jag sagt hela tiden att det lilla jag har lärt känna honom: Han är extremt jävla fokuserad. Nu är det Milan och göra klart allt där, säger Jansson till kvällstidningen.

Om Hammarbys sportchef ska vara ärlig så är det helt enkelt svårt att veta vad Zlatan vill göra.
– Vad ska jag säga? Han kan nog vara rätt lurig. Igen: Det lilla jag känner honom, han är extremt fokuserad, säger han i intervjun.
– Men det är klart att han är ett jäkla tillskott. 

LÄS MER: Intresserade klubbens möte med Zlatan – men det finns ett problem: ”Har träffat Ibra”

Få våra nyhetsbrev!