Guidettis hyllning till Lagerbäck – som han längtat efter att få jobba med

Ett nytt svenskt landslag håller på att formas den här veckan under nye förbundskaptenen Janne Andersson. Erik Hamrén, Andreas Isaksson, Kim Källström, Erik Johansson, Pontus Wernbloom och Zlatan Ibrahimovic har tackat för sig men en gammal favorit i Lars Lagerbäck har återvänt till ledarstaben.

Det gillar verkligen John Guidetti som längtat efter att få jobba ihop med mannen som ordnade nationell fotbollsförälskelse i Island under sommaren.
– Han är king! Jag kommer ihåg att jag sa, när jag kanske var elva år, att jag skulle spela för hans landslag en dag, säger Guidetti till SportExpressen.

24-åringen gillar även det han ser i nya landslagsgänget efter bara några ihop med Janne Andersson under uppladdningen i Stockholm.
– Jag tycker att det är härligt, jag njuter av det. Många oroar sig men jag tycker att vi har väldigt många duktiga spelare. Det ska bli fett kul, säger Guidetti.
– Det finns aldrig något positivt med att ta bort en så pass duktig fotbollsspelare, men det kommer att komma en dag då vi måste sluta prata om Zlatan. Det är som det är. Antingen lägger man sig ned och dör eller så kan man göra något bra av det man har.

6 september möter Sverige Holland i VM-kvalpremiären på Friends arena.

LÄS MER: Den gången John Guidetti blev utsedd till värsta personen i idrottsvärlden.

Om ni undrar hur John Guidetti såg ut när han var elva år så kika nedan:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.