Glenn Hysén erkänner vad han tycker om IFK Göteborg i dag – och stora oron inför avslutningen: ”Blir världskrig”

IFK Göteborg har gått knackigt den här säsongen, men är på uppgång.
Glenn Hysén vågar dock inte ta ut något i förskott.
– Det är sju matcher kvar, det kan hända vad som helst, säger han.

Glenn Hysén, 63, har spelat i IFK Göteborg i två omgångar. Mellan 1978-1983 och mellan 1985-1987. Den tidigare mittbacken har i och med det blivit en stor ikon i Blåvitt, som han också är en supporter till sedan barnsben.

IFK Göteborgs höst

De senaste åren har det tidigare så framgångsrika Blåvitt varit på nedgång. Klubbens sex senaste tabellplaceringar i allsvenskan är som följer: 10:a, 11:a, 7:a, 12:a, 8:a och 8:a. Årets säsong är inget undantag för IFK Göteborg, som med sju omgångar kvar befinner sig på elfteplats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, IFK Göteborg
181104 Glenn Hysén blir intervjuad inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 4 november 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_407

Trots tabelläget ser Glenn Hysén positivt på den senaste tiden, men han vågar inte pusta ut riktigt än.
– De hade ju stora problem ett tag här. Nu har de fått ordning på det, nu ser det bra ut. Men det är fortfarande tajt som fan i botten där. Både AIK, Sirius, Degerfors och Blåvitt. Och Varberg är väl nästan klara för att åka ur. Men det är ju ett getingbo och det är sju matcher kvar, det kan hända vad som helst, säger Hysén till Sportbibeln.

LÄS MER: Glenn Hyséns ärliga ord om Zlatan Ibrahimovic – och förväntan på ”Ibras” nästa uppdrag: ”Det skulle förvåna mig”

Hysén hyllar

Vad tror du ligger bakom Göteborgs förbättring under hösten?
Arbnor Muçolli är ju ett jävla tillskott, och sen har Lucas Kåhed och de här killarna kommit in och gjort det jävligt bra. Så det är väl en blandning av att de har fått ordning, och att de fick lite självförtroende när de slog Häcken, sen har det bara trummat på. Det var väl det som behövdes, att de fick en medgång mitt i allt skit. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

IFK Göteborg, Allsvenskan
230916 IFK Göteborgs spelare jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Brommapojkarna den 16 september 2023 i Göteborg. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / COP 206 / NE0244

Hysén hyllar också supportrarna som en bakomliggande faktor.
– Vi måste berömma supportrarna, för de har ju ställt upp i alla väder. Hur dåligt det än har varit så har de varit där. Det har alltid varit femton, sexton tusen på läktarna. Det är bara att applådera. Att de ställer upp både när det går åt helvete och när det går bra.

LÄS MER: Oväntade sågningen efter att Zlatan Ibrahimovic plötsligt dök upp hos Milan – går till hård attack mot agerandet

Kritiserar supportrar

I näst sista omgången ställs Blåvitt mot bottenkonkurrenten AIK. Då hoppas Hysén att båda lag är klara för att spela allsvenskan även nästa säsong.
– Gäller det någonting i den matchen, då är det inte roligt kan jag säga. Det kommer att bli världskrig på läktarna, tyvärr. Det är för jävligt, det ska inte behöva vara så. Men man ska nog ta det lite försiktigt och gå på sådana matcher, om det nu gäller något, om något av lagen kan åka ur om de förlorar, säger Glenn och fortsätter:

–  Jag förstår mig inte på folk som ska hålla på och hata alla andra, älska ditt eget lag och skit i vad andra gör. Hur svårt kan det vara? Jag fattar inte vad man ska hålla på och slåss och vela, bara för att man håller på ett lag. Kolla NHL, där kan du sitta med en New York Rangers-tröja mitt i Toronto-klacken. Det är fan ingen som bryr sig. Så ska det vara i fotboll också. Det är tragiskt att det ska börja vara sådana jävla kravaller på olika ställen. 

Vad tycker du om IFK Göteborgs säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Frida Karlssons öppenhjärtiga svar efter nya sågningen i Norge – erkänner nu själv: ”Det är orimligt’”