Galna glädjescenerna i Jämtland när Östersund fullbordade bragden

Östersunds FK stod för en bragdinsats och slog ut de turkiska giganterna Galatasaray med totalt 3-1. Och på hemmaplan i Jämtland firade tusentals människor på skidstadion i Östersund.

Inför den andra kvalomgången till Europa League skulle Östersund på förhand få en mardrömsmotståndare i de turkiska jättarna Galatasaray. Men i det första mötet på Jämtkraft Arena i Östersund skulle svenskarna chocka alla och ta hem segern med 2-0. Igår kväll möttes lagen igen, denna gång i Istanbul, för returmötet – och det var återigen Östersund som skulle tysta alla.

I mitten av den andra halvleken tryckte lagkaptenen Brwa Nouri in 1-0 på straff för jämtarna vilket följdes av tusentals människor på hemmaplan i Östersund. Via en storbildskärm på skidstadion kunde supportrarna följa hela matchen – och glädjeruset vid målet talar för sig själv.

Galatasaray kvitterade till 1-1 tio minuter senare, men närmare än så kom inte turkarna. Östersund går vidare till tredje omgången, i klubbens första Europaäventyr någonsin, där CS Fola Esch från Luxemburg väntar.