Galna babyboomen som drabbat Island – tack vare Lasse Lagerbäck(!)

Galna babyboomen som drabbat Island – tack vare Lasse Lagerbäck(!)

Lars Lagerbäck blev historisk på Island efter förra sommarens EM-bragd. Nio månader senare visar det sig på mer än ett sätt, rapporter nu isländska medier.

Island gjorde det omöjliga förra sommaren. I EM-åttondelsfinalen vände man 0-1 till 2-1-seger och slog ut England i en av tidernas största skrällar. Den stora hjälten var svensk och hette Lars Lagerbäck.

Förbundskaptenen blev nationalhjälte och röster höjdes även för att göra Lagerbäck till ny president på ön. Men Lasse spred även glädje på ett helt annat sätt också. För i helgen drabbades Island av en historisk babyboom.

Isländska sajten Visir skriver att det slagits rekord på Islands förlossningsavdelningar. Under helgen 25-26 mars har det aldrig tidigare delats ut lika mycket epidural smärtlindring till blivande isländska mammor, vilket tyder på att förlossningsavdelningarna svämmat över i helgen.

En tillfällighet? Inte alls! Det är nämligen nio månader sedan den där oförglömliga kvällen då Island skrev fotbollshistoria. Nu hoppas vi även att ”Lars” blir populäraste namnet bland isländska bebisar.

LÄS MER: Här hyllar 10 000 människor Island med den mäktigaste vulkanen någonsin.