Fyra amerikaner ser Zlatan för allra första gången – och kan bara gapa när svenskens trollkonster fladdrar förbi

Fyra amerikaner ser Zlatan för allra första gången – och kan bara gapa när svenskens trollkonster fladdrar förbi

Det har knappt gått att undvika Zlatan Ibrahimovics enorma framfart de senaste 20 åren.
Men det här amerikanska gänget har, mot alla odds, missat det hela.
Och när de väl får se svenskens enorma trollkonster kan de bara gapa.

Zlatan Ibrahimovic är vår största fotbollsspelare genom tiderna, med en meritlista som få spelare i världen kan matcha. Ibrahimovic fick sitt stora internationella genombrott i Ajax, men det var i Italien som han blev en världsstjärna. Efter spel i Juventus och Inter var Ibrahimovic plötsligt en av världens hetaste spelare.

Makalösa karriären

Efter en sejour i Barcelona blev det Milan, där Ibrahimovic på nytt bevisade att han hör hemma i diskussionen om vem som är bäst i världen. Ibrahimovic har under karriären även hunnit med spel i PSG, Manchester United, LA Galaxy – och nu Milan igen – allt samtidigt som han hunnit slå målrekord i det svenska landslaget.

070826 Fotboll, italiensk, Serie A, Inter – Udinese: Zlatan Ibrahimovic, jubel. © Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic är helt enkelt en av fotobllens riktiga legendarer, och det är inte många i världen som missat hans enorma framgångssaga. Vart man än befinner sig på jordklotet så finns det folk som har Ibrahimovic som idoler. Men det finns, hör och häpna, folk som inte har den blekaste aning om vem Ibrahimovic är. I just det här specifika fallet rör det sig om fyra amerikaner.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics ärliga erkännande – pekar nu ut karriärens värsta minne: ”Då svek jag mig själv”

Ser Ibra för första gången

Youtube-kanalen CartierFamily har över 300 000 följare, oc hgör så kallade ”reaktionsvideos”. De fyra grabbarna har aldrig hört talas om Zlatan Ibrahimovic, och när de ska reagera på en video över svenskens galnaste mål, så kan de knappt uttala hans namn. En en av personerna har koll på att Ibrahimovic spelat i MLS, men det är ungefär där kunskapsbanken tar slut.

Foto: Youtube

När trolkonsterna och några av Zlatan Ibrahimovics allra snyggaste mål rullar så kan kvartetten bara gapa åt vad svensken uträttat. Samtliga är imponerande, och slutligen sammanfattar gruppen att Zlatan är ”next level”, och att andra fotbollsspelare som gruppen reagerat på, som exempelvis Lionel Messi, inte ens kommer nära.

LÄS MER: Förre lagkamratens udda minne från när han delade rum med Zlatan: ”En natt vaknade han och skrek…”