Fruns sköna toksågning av Janne Andersson

Fruns sköna toksågning av Janne Andersson

Janne Andersson har fått mycket beröm sedan han tog över Sveriges herrlandslag. Men det finns även kritiker – från mycket nära håll. Det handlar om hustrun Ulrika Andersson.

Förbundskaptenen gästar, tillsammans med sin fru sedan 25 år tillbaka, tv-profilen Ola Wenströms nya program ”Wenström” i kväll i TV3 och där ger Ulrika uttryck för sin kritik.
– Jag är snabbtänkare och Janne är långsamtänkare. Det är därför du byter så sent, du tar sådan tid på dig att byta. Det har vi tjatat om i trettio år. Du börjar tänka på byten i minut 50, sedan går det 20 minuter till och då är det ju för sent. Om jag får säga vad jag tycker, säger frun Ulrika Andersson i kvällens program, enligt SportExpressen som fått se programmet i förtid.
– Det är ingen som har bett dig om just det, svarar Janne snabbt och förklarar ytterligare:
– Ulrika har aldrig varit fotbollstränare. Skulle någon av experterna insjukna, ring henne, så har du någon som kan bidra med allt. Ulrika förstår inte att man förbereder ett lag för en match i en vecka och man tror att det laget är bäst på att genomföra planen. Man måste också ge dem chansen att misslyckas.

Ulrika vägrar dock ge sig.
– Men om någon misslyckas i 70 minuter, ska stackaren få fyra minuter på sig att lyckas då?

LÄS MER: Här är skrällarna i Janne Anderssons nya landslagstrupp.

janneanderssonkritikfrun

Foto: Bildbyrån.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.