Frisparksvarianten som är lika genial som enkel – med bara tre tillslag luras hela motståndarlaget

Det finns oändligt med frisparksvarianter.
Men få är lika enkel som den här succévarianten.
Där man med bara tre tillslag grundlurar motståndarlaget totalt.

Är det inte konstigt egentligen? Att inte fler fotbollsklubbar använder sig av intränade frisparksvarianter för att lura motståndarlaget.

Genial variant

Om man får till en riktigt bra variant vid frisparken så ser det så löjligt enkelt ut när bollen går som på ett snöre in i mål. Och så svårt behöver det egentligen inte vara.

Frisparksvariant
FOTO: Youtube.

Genom åren har vi fått se en hel del olika frisparksvarianter på fotbollsplanerna. En del misslyckas grovt men många exempel visar verkligen hur man med några enkla knep kan få till rena drömmål.

Nu har vi hittat en riktig favorit bland varianter och den här känns verkligen busenkel. Det är argentinska klubben Racing Club som står för den geniala frisparken, se här nedanför.

Av Racing Club

Racing får ofta leva i skymundan av argentinska jätteklubbarna Boca Juniors och River Plate när det kommer till intresset för argentinsk fotboll. Men laget från huvudstaden Buenos Aires har ändå fostrat storspelare som Claudio Lopez, Diego Simeone och Diego Milito.

Frisparksvariant
FOTO: Youtube.

De har också bjudit sina supportrar på en briljant frisparksvariant som många lär minnas länge. Andra kan även ta lärdom av den här intränade frisparken och försöka sig på själva.

Bara tre tillslag

Racing Club-spelarna väljer att bara lämna en spelare vid bollen och sedan ha tre stycken vid motståndarnas uppradade mur. Alla tror att ett skott ska komma men den utvalde frisparksskytten väljer istället att hålla nere bollen på gräset med en kort passning.

Ytterligare två tillslag senare är bollen över mållinjen och hela motståndarlaget har blivit grundlurade. Av en enkel men ruskigt effektiv frisparksvariant, se och njut!

Se videon:

LÄS MER: 50 år gamla frisparksfräckisen som var så genial att den förbjöds i hela England

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!