Fredrik Ljungbergs oväntade kritik – mot Arsenal(!): ”Om Arsenal vill gå framåt som klubb så måste de…”

Fredrik Ljungberg riktar nu kritik mot Arsenal.
Efter beslutet att plocka in Martin Ödegaard på lån.
– Jag blev överraskad av det, säger han Sky-studion.

Arsenal tog en blytung seger i prestigederbyt mot Tottenham på söndagen och tre mycket viktiga poäng i jakten på Europaspel till kommande säsong. Nu är man bara fyra poäng ifrån ärkerivalen ”Spurs” i Premier League-tabellen.

Ljungbergs kritik

Det var också en extra skönt vinst då man vände 0-1-underläge till 2-1-seger genom mål av inlånade Martin Ödegaard och anfallsstjärnan Alexandre Lacazette. Men trots derbysegern satt ändå förre Arsenal-spelaren och -tränaren Fredrik Ljungberg i Sky Sports-studion och var kritisk mot ”The Gunners”.

Arsenal, Premier League
201126 Alexandre Lacazette of Arsenal during the UEFA Europa League match between Molde and Arsenal on November 26, 2020 in Molde. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / MM0001

Ljungberg gav sin ärliga åsikt om just målskytten Ödegaard, som är inlånad från Real Madrid. Han blev rejält förvånad när Arsenal presenterade som honom ny spelare och tycker att det hämmar kronjuveln Emile Smith Rowes fortsatta utveckling.
– Jag blev överraskad av det. Ödegaard är en väldigt bra spelare, missförstå mig inte. Men om man har unga spelare i ungefär samma position som man vill utveckla så förstår jag inte varför man då tar in någon på lån som man inte har köpoption på för att utveckla för en annan klubb, som Real Madrid i det här fallet, sa Ljungberg i Sky-studion i samband med derbymatchen.
– Om Arsenal vill gå framåt som klubb så är det unga spelarna som kommer göra skillnaden och de behöver spela matcher. Och Emile (Smith Rowe) ska inte spela på en kant på grund av en annan spelare, utan han ska spela på sin ordinarie position.

”Vad händer!?”

Det var Ljungberg som gav Smith Rowe debuten i Arsenals A-lag och han har alltid trott på honom. Den här säsongen har 20-åringen fått sitt stora genombrott och svensken erkänner hur han fick utstå kritik när han valde att spela med den unge engelsmannen.
– Jag har alltid varit övertygad av honom, det var därför jag gav honom debuten. Jag blev kritiserad av en del människor som tyckte: ”Vad är det som händer här!?”, berättar Ljungberg.
– Men jag kände att han skulle gynnas av att få starta en match och lära sig av det. Han har så mycket talang, han är stark, har bra spelförståelse och väldigt bra fötter. Han kommer få en fin framtid.

Fredrik Ljungberg, Arsenal
191205 Fredrik Ljungberg, interim manager of Arsenal, during the Premier League football match between Arsenal and Brighton & Hove Albion on December 5, 2019 in London. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170447

Emile Smith Rowe hyllas i engelska medier för sin insats mot Tottenham och har fått höga betyg efter derbyvändningen. Den här säsongen har det blivit fyra assist på 13 matcher i Premier League och han har varit en av få ljusglimtar i Arsenal-laget.

Vad tycker du om kritiken från Fredrik Ljungberg? Dela artikeln och berätta din åsikt!

Se videon:

LÄS MER: Marek Hamsiks pappa avslöjar sanningen – därför valde sonen Blåvitt: ”Handlade främst om det”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!