Franska smyghånet mot Sverige – efter deras jättefiasko i går kväll

Storseger för Sverige – och jättefiasko för Frankrike.
Då passar fransmännen på att smyghåna svenskarna efter helgens VM-kvalmatcher.

Sverige tog revansch efter den snöpliga Bulgarienförlusten och krossade Vitryssland med 4-0 i går kväll. Några timmar senare på kvällen skulle bara Fransmännen svara genom att jogga hem tre poäng hemma mot Luxemburg. Men så blev det inte.

Luxemburg bjöd på en bragdartad insats och tog en mycket härlig skrällpoäng efter 0-0 på fransk mark. Ett jättefiasko för det stjärnfyllda Frankrike och en riktigt fin öppning i VM-kvalgruppen för svensk del.

”Bara långa bollar”

Nu är Sverige bara en poäng bakom Frankrike med två matcher kvar att spela av VM-kvalet. Fransmännen är nu ganska oroliga efter fiaskot i går kväll, samtidigt som de bjuder på ett smyghån mot svenskarna som de inte direkt är imponerade av.
”Sverige ligger i bakhåll. Janne Anderssons Sverige behövde aldrig spela ut för fullt. De behövde bara visa prov på sin färdighet med långa bollar, som såg ut att vara hämtat direkt från den svarta tavlan.

Långbollar, alltså. Tydligen var det så Sverige krossade Vitryssland på bortaplan. Men om inte fransmännen är övertygade om Sverige som hot så är Nederländerna betydligt mer rädda.

”Det kändes som en smäll”

Med tre poäng mindre än Sverige och sex mål färre att ta in på målskillnaden så är de riktigt illa ute i jakten på VM-biljetten.
– Det kändes som en smäll när jag hörde att Sverige vann så stort mot Vitryssland. Det är dubbla känslor nu. Du måste alltid vara glad när du vinner men det andra resultatet gynnar oss inte, säger Georginio Wijnaldum till sajten ad.nl.
– Men vi har fortfarande chansen att gå till VM och vi måste fokusera på det. Vi vet att vi måste slå Vitryssland nu, helst med många mål och sedan gör vi upp med Sverige.

LÄS MER: Hemligheten bakom nya landslagshjältens speciella målgest: Tragiskt dödsfall