Francesco Totti: ”De följer bara pengarna och inte sina hjärtan”.

Mycket har kretsat kring de sjuka övergångssummorna i fotbollsvärlden den här sommaren. Under gårdagen blev det klart att Juventus köper Gonzalo Higuain från Napoli för hisnande 855 miljoner kronor. Sedan innan har klubben även gjort klart med Miralem Pjanic från Roma för en summa motsvarande 300 miljoner kronor.

Mitt i allt detta förväntas Manchester United i dagarna också presentera sin nya rekordvärvning Paul Pogba – som uppges kosta över en miljard kronor. Allt detta har fått den levande Roma-legendaren Francesco Totti att ledsna rejält på hela situationen.
– För mig handlar fotboll om passion, inte om pengar, säger Totti till Football Italia.

39-åringen, som nu går in på sin 25:e säsong med Roma i Serie A, menar att dagens fotbollspelare inte längre följer sina hjärtan utan att allt enbart är en ekonomisk fråga.
– Fotbollsspelare idag är lite som nomader, de följer pengar och inte deras hjärtan. Kanske är det en skillnad mellan mig och alla andra. Det finns inte många idrottsmän som följer sina hjärtan. Om jag bara hade tänkt på pengar så skulle jag ha lämnat Roma för 10 år sedan. Jag har alltid älskat dessa färger och alltid velat sätta på mig denna tröja, fortsätter Totti till den italienska tidningen.

Håller ni med Francesco Totti?

LÄS MER: Tottis mål som får kommentatorn att tappa det fullständigt.

FransescoTotti

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.