Fotbollsprofilens uppmaning till Janne – för att få Zlatan till landslaget: ”Lösningen är enkel”

Zlatan Ibrahimovic har flörtat öppet.
Men Janne Andersson har tackat nej.
Nu kommer fotbollsprofilen Dimitar Berbatov med lösningen.

Det var efter EM 2016 som Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i svenska landslaget. Sedan dess har svenske stjärnan hintat om en eventuell comeback och i måndags kom den tydliga flörten.

Zlatan nobbad

När ”Ibra” publicerade en bild på sig själv i blågul dress med orden: ”Long time no see”. Det väckte en hel del spekulationer och förhoppningar om att 39-åringen var nära en comeback.

Janne Andersson, Sverige
201013 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on October 13, 2020 in Lisbon. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0027

Men sedan kom onsdagen och förbundskapten Janne Andersson plockade ut en ny landslagstrupp – utan Zlatan Ibrahimovic. Och allt blev som vanligt igen.

Berbatovs ord

Ända sedan Andersson tog över efter EM 2016 har Zlatan varit ett avslutat kapitel i landslagssammanhang. Janne är också tydlig med att han inte haft någon kontakt med Milan-anfallaren senaste tiden.
– Det är fyra och ett halvt år sedan han talade om för mig att han var färdig med sin landslagskarriär. Är man med i landslaget ska man hem och prestera på högsta nivå igen och de som inte känner att den motivationen finns till 100 procent respekterar jag fullt ut. Därmed är frågan avklarad för mig, sa förbundskaptenen på presskonferensen i onsdags.

Svenska fotbollsfans har fortfarande inte fått någon förklaring till varför Zlatan publicerade bilden och vad han ville få sagt med den. Nu ger sig även en annan fotbollsprofil in i diskussionen.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic tackar publiken när han lämnar planen efter fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

Det är förre Manchester United-skyttekungen Dimitar Berbatov som kommer med en tydlig uppmaning till Janne.
– Jag har sett att svenske förbundskaptenen Jan Anderssons uttalat sig om Zlatan och att det är Zlatan som borde fråga om han får spela istället för tvärtom. Han försöker visa vem som är tränare och boss, och det blir nyheter kring det också. Men det hjälper ingen. Zlatan spelar otrolig fotboll, så alla skulle tjäna på om han spelade för Sverige. Det är en debatt byggd på ego, därför är lösningen enkel: Plocka upp telefonen och prata med varandra, säger bulgaren till spelbolaget Betfair.

”Ibra en tillgång”

Berbatov anser att Zlatan skulle fylla en viktig funktion i svenska landslaget som mentor för de unga spelarna.
– Zlatan skulle vara till stor nytta för de yngre i laget med sin erfarenhet och talang, det skulle vara en tillgång. Om det hade varit jag som blivit tillfrågad i samma situation hade jag inte krävt att få spela varje match eller så, eftersom det är de andra killarna som tagit laget dit det är nu utan Zlatan. När du ser ett lag kvalificera sig utan dig tänker du kanske för dig själv att du inte ska störa flowet, säger förre PL-anfallaren.

Zlatan Ibrahimovic är just nu i superform och har gjort sju mål på fyra ligamatcher i Italien. Milan leder Serie A, Zlatan leder skytteligan och blev i dag utsedd till månadens bästa spelare.

LÄS MER: Zlatan utsedd till månadens bästa spelare i Serie A: ”Har varit fantastisk”

Få våra nyhetsbrev!