Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Fotbollslegendaren Paolo Maldini gör comeback – i en helt annan sport

Den tidigare fotbollsstjärnan Paolo Maldini lade 2009 skorna på hyllan. Nu är han han tillbaka på den professionella idrottsscenen, som tennisspelare.

Paolo Maldini räknas som en av historiens bästa försvarsspelare och tillbringade hela sin karriär i Milan. Mellan 1985 och 2009 vann han bland annat sju ligatitlar och fem europeiska cuptitlar.

Nu åtta år efter att han la av med fotbollen gör han comeback inom den professionella idrotten som tennisspelare. Han har tillsammans med det tidigare ATP-proffset Stefano Landonio kvalat in till dubbelturneringen vid Aspria Tennis Cup på ATP Challenge Tour, arrangemanget under ATP-touren, den 26:e juni i Milano.

Landonio beskriver för Tennis Italiano, enligt ESPN, sin numera 49-åriga partner på följande vis:
– Paolo har en fin serve och några hyggliga slag. Han har också förbättrat sitt volleyspel och även om han inte har några specifika egenskaper som sticker ut så har han inga direkta svagheter heller.

Samtidigt hyllar han den före detta fotbollsspelaren för hans talang inom sporten.
– Eftersom han började spela för bara fem eller sex år sedan finns det vissa tekniska brister, men hade han börjat tidigare så vem vet? Med tanke på hans bakgrund så har han en enastående mental styrka och påverkas inte alls, även i de mest utsatta situationerna. Han är oerhört stark.

LÄS MER: Lundqvist om relationen med tennislegendaren: ”Lärt mig mycket”