Förre lagkamraten avslöjar Zlatans otroliga lyxgåva till lagkamraterna – tog flera miljoner ur egen plånbok

Zlatan Ibrahimovic har firat många ligasegrar.
Några har varit mer kostsamma än andra.
– Han erbjöd alla en rolex, säger ”Ibras” före detta lagkamrat Maniche.

Zlatan Ibrahimovic är utan tvekan en av Sveriges största fotbollsspelare genom alla tider. Det är nog inte någon som kan matcha anfallarens meritlista, där han vunnit nästan överallt där han spelat.

Bärgade fjärde titeln

”Ibra” har spelat fotboll i flera olika ligor och länder. Han har bland annat representerat klubbar i Spanien, Frankrike och Italien, där han i det sistnämnda landet spenderat allra mest tid.

210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Zlatan inledde sitt Italien-äventyr med spel i Juventus, bytte senare till Inter och hamnade till sist i AC Milan. Den svenske anfallaren har vunnit en ligatitel i samtliga av de italienska klubbarna, och vet verkligen hur det känns att lyfta Serie A-pokalen mot skyn.

Säsongen 2007/08 blev han ligamästare med Inter, och det var en titelstrid som levde in i den allra sista omgången. Segern blev Zlatans fjärde i Italien, och enligt lagkompisen Maniche var svensken helt avgörande för Inters framgång.

Zlatans påkostade firande

– Inter hade nog inte vunnit om det inte var för Zlatan. Vi behövde slå Parma i den sista matchen, och han (Zlatan) kom in från bänken och satte föga överraskande dit två mål, säger Maniche till FourFourTwo.

Efteråt firades det vilt i Inters omklädningsrum. Maniche berättar att Zlatan agerade på det mest Zlatan-typiska viset, och av portugisens ord att döma måste det nog vara svenskens mest påkostade firande:

061122 Fotboll, Champions League: Zlatan Ibrahimovic, Inter. © Bildbyrån

– När vi kom in i omklädningsrummet sa Zlatan att vi kunde tacka honom för ligavinsten. Sedan erbjöd han alla han tyckte om en Rolex, säger Maniche och hyllar Zlatan:

– Folk har ingen aning om hur han är utanför planen. Han har ett gott hjärta.

LÄS MER: Här tar Champions League-mästaren ut de bästa han lirat med – Zlatan tar plats bland flera drömnamn