Förklaringen: Därför saknas omtyckta Johanna Frändén i SVT:s EM-sändningar: ”Av det lilla jag sett…”

SVT:s EM-studio har hyllats.
Nu förklarar experten Johanna Frändén varför hon saknas under årets mästerskap.
”Av det lilla jag sett klarar sig Pops och gänget utmärkt i år”, skriver hon på Twitter.

Årets fotbolls-EM är i full gång och trycket är enormt. Sveriges premiär mot Spanien, som slutade 0-0, sågs av närmare tre miljoner personer och på tal om SVT är ju studiosarna, i samband med matcherna, ett hett omtalat ämne.

Hyllade studios

Fotbollssupportrar älskar att diskutera det som händer i tv:n, och det som experterna säger, nästan lika mycket som det som faktiskt händer på planen, och debatten kring vilka som egentligen gör det bäst – SVT eller TV4 – pågår ständigt. Hittills har de båda kanalerna hyllats för sina insatser, och experterna som tagits in i rutorna har lovordats.

Ola Toivonen, SVT
SVT:s studio. FOTO: SVT Sport.

Men ett känt ansikte som saknas är Johanna Frändén. Journalisten har gjort flera stora mästerskap i följd för SVT, och hon har under alla åren i tv-rutan hyllats stort och växt som en riktig publikfavorit. Många har reagerat på att hon i år i stället är ute i Europa och skriver texter för Aftonbladet – något hon gör till vardags också.

Därför saknas hon

Nu kommer förklaringen till varför hon inte är med under årets EM, och det har helt enkelt att göra med att hon valt att fokusera på skrivandet.

”Eftersom ni är många som undrar: Jag ville testa att göra ett herrmästerskap på fältet med pennan, något jag faktiskt aldrig gjort eftersom SVT hörde av sig 2010 och jag sedan gjort alla turneringar för dem. Och det lilla jag sett klarar sig Pops och gänget utmärkt i år”‚ skriver hon på Twitter.

180615 SVTs programledare Johanna Frändén i studion under fotbolls-VM den 15 juni 2018 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN

SVT har i år André Pops som programledare, med Therese Strömberg, Jonas Eriksson, Daniel Nannskog och Ola Toivonen som experter. Den sistnämnde gör debut som expert i tv och har hyllats för sina insikter kring hur det egentligen är att spela i ett så stort mästerskap.

TV4 har, som experter, Hasse Backe, Jimmy Durmaz, Kim Källström och Lotta Schelin som experter i studion.

LÄS MER: Oväntade bilderna på Toivonen som får hela Sverige att skratta – är det här EM:s mest klockrena hittills?

https://twitter.com/juanitafranden/status/1405160087983898624?s=20
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!