Folkkäre fotbollsprofilen Ralf Edström drabbades av en stroke: ”Det är något som inte stämmer”

Folkkäre Ralf Edström har slitits med flera hälsoproblem senaste åren.
Nu berättar 69-åringen att han drabbades av en stroke tidigare i år.
– Jag började se konstigt, säger han.

Ralf Edström är en av våra främst fotbollsprofiler genom tiderna. Den tidigare anfallaren har bland annat blivit svensk mästare med Åtvidaberg på 70-talet, samt vunnit en rad titlar med holländska PSV Eindhoven. Han har även tilldelats guldbollen två gånger om.

Dystra beskedet

I närtid är han nog mest känd för sina insatser hos Radiosporten. Edström var expertkommentator för radiokanalen i över 30 år, och hans röst blev ett givet inslag när Sverige spelade landskamper i fotboll.

Men den folkkäre fotbollsprofilen har de senaste åren drabbats av en rad olika hälsoproblem. År 2013 tvingades han till operation till följd av prostatacancer, som han nu när friskförklarad ifrån.

840521 Fotboll, Träning: Ralf Edström, Örgryte tillbaks i träning efter en långvarig skada. Foto: BILDBYRÅN

Han har också plågats av flera infektioner och fick byta ut sin knäled för några år sedan. Till Sportbladet berättade Ralf Edström om nästa bakslag i livet. Nämligen en stroke som han drabbades av i augusti tidigare i år.

– Jag brukar lösa korsord på morgonen, och en morgon började jag se konstigt. Jag sa till frugan att det är något som inte stämmer, säger Ralf Edström som uppsökte vård och fortsätter:

”Ska bita ihop”

– Jag trodde att det var en TIA (transitorisk ischemisk attack) först. Men efter en magnetröntgen visade det sig vara en stroke och den satt på hjärnstammen.

Ralf Edström berättar vidare att varken han eller läkarna vet vad som utlöste stroken, men att den begränsade hans vardag den kommande tiden.

– Jag fick inte köra bil på tre månader, men det får jag ju göra nu, säger den nyss fyllda 69-åringen.

150601 Sveriges Radios kommentator Ralf Edström inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården den 1 juni 2015 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

De senaste årens hälsobekymmer har givit Ralf Edström värdefull förståelse för livet.

– Man är inte 25 år längre och ska bita ihop. När man är 69 måste man lyssna på kroppen. Misstänker man något så är det bara att kolla upp det. Ta till vara på vården och inte nonchalera saker, säger han.

LÄS MER: Zlatans ilska mot småbarnsföräldrar – därför lägger stjärnan inte ut bilder på sina barn: ”De förstår inte…”

Få våra nyhetsbrev!