FIFA-turneringen spårade ur totalt – dömd till fängelse

En FIFA-turnering i Norska Halden spårade ur fullständigt.
Det hela slutade med att en av spelarna nu dömts till fängelse.
Detta skriver Sportbladet under lördagen.

I september i fjol anordnades en FIFA-turnering på ett studentboende i norska Halden. Eventet var givetvis tänkt som en rolig stund fylld med glädje. Men det hela slutade i dramatiska scener. 

Sportbladet berättar i dag om en rejäl konflikt som uppstod under en match mellan två män. De båda var oense om en regeltolkning varpå den ene valde att stänga av spelkonsolen. Detta var något som inte uppskattades av en av turneringens deltagare som knuffade till mannen som stängde av konsolen. Varpå denne man kontrade med att kasta en fjärrkontroll på mannen som nyss knuffat honom.

Konflikten urartade sedan totalt. Mannen som kastat fjärrkontrollen lämnade lägenheten. En kort stund senare följde den andra mannen efter med en käpp i handen. När han sedan hittade sin motståndare svingade han käppen mot dennes huvud.

Tack och lov träffade inte käppen rakt i skallen, utan offret lyckades få upp en skyddande arm, som bröts av käppens hårda slag. Offret fördes efter det till sjukhus och valde senare att anmäla sin kombattant.

Nu står det klart att mannen som slog till med käppen döms till fem månaders fängelse samt böter på 25.000 norska kronor.

LÄS MER: 11 regler som alla som spelar FIFA måste känna till