EXTRA: Milan bekräftar samtal med Zlatan Ibrahimovic om en övergång

EXTRA: Storklubben bekräftar samtal med Zlatan om en övergång

Zlatan Ibrahimovic ryktas lämna LA Galaxy för att gå på lån till Milan.
Nu kan en återkomst komma närmare.
Enligt den italienska journalisten Tancred Palmeri bekräftar Milans sportchef Leonardo att man har kontaktat ”Ibra”.

Zlatan Ibrahimovic framfart i MLS har varit en succé. Svensken har stått för 21 mål på 25 matcher och är på god väg att ta laget till slutspel.

Ryktas bort

Men i januari kan Zlatan komma att lämna. I flera månader har han ryktats vara på väg bort, under MLS-uppehållet, på lån där flera klubbadresser har nämnts.

Foto: Bildbyrån

Allra senast har 37-åringen ryktats vara på väg tillbaka till storklubben Milan. Svensken bemötte själv uppgifterna i en intervju med Metro i förra veckan.
– Hela världen vill ha Zlatan, jag är inte förvånad. Och Italien är mitt andra hem, det vet alla, sa Zlatan då.
– Av alla klubbar jag representerat är Milan den största, på många olika sätt. Jag trivdes väldigt bra där. Men just det här har jag inte hört något konkret om.

Milan bekräftar kontakt

Zlatan hade då inte hört någonting konkret, men det kan komma att ändra sig under den närmaste tiden.

Foto: Bildbyrån

Enligt den etablerade italienska sportjournalisten Tancredi Palmeri bekräftar Milans sportchef Leonardo att man har tagit kontakt med Zlatan.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att en utlåning till Milan skulle vara under vårsäsongen och framför allt med syftet att hjälpa klubben till Champions League.

Under sin tid i klubben stod Zlatan för 56 mål på 85 matcher. Svensken kan därmed göra precis som David Beckham, som också lämnade Galaxy på lån för just Milan.

Foto: Bildbyrån

Däremot kan det komma att innebära problem för Zlatan i USA. LA Times-journalisten Kevin Baxter konstaterar att Zlatan kan komma att bli sedd som en svikare om han lämnar för att sedan komma tillbaka.

Skulle Zlatan gå på lån till Europa menar Baxter att den svenske stjärnan skulle få ett minst sagt frostigt mottagande, likt Beckham.
– Han skulle definitivt bli kritiserad, säger Baxter till SportExpressen.

Dela om du vill se Zlatan tillbaka i Milan!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/Y6_MD5zDWiQPWu_jDX45nGDiET_nNMFLusF8FVME2xce70k39RaCxJi_GluVi4dS” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Zlatan straffas av MLS för fjärde(!) gången – efter avslöjandet på tv-bilderna

Zlatans sköna känga till superstjärnan: ”Inte intressant”