Expertens stenhårda dom mot Zlatan – trots stora succén: ”Han hade inte platsat i Inter”

Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan.
Enligt Inter-experten Cammy Anderson hade svensken inte platsat i Inter.
– Jag hade inte velat att han kom in och störde något som fungerar så bra, säger han till Sportbibeln.

Efter månader av vilda spekulationer blev Zlatan Ibrahimovic i december klar för en återkomst till Milan. Svensken representerade klubben i början av 2010-talet, och har sedan dess alltid pratat oerhört varmt om klubben.

Stekhett derby

Han har heller inte gjort någon besviken sedan comebacken i storklubben. Sedan ”Ibras” återkomst har Milan inte förlorat en enda seriematch, utan har i stället tagit elva poäng av 15 möjliga.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200106 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

Men på söndagen väntar blytungt motstånd i ett stekhett derby mot Inter. Just Inter som Zlatan Ibrahimovic under tre år tillhörde – och som han faktiskt ryktades till under hösten.

”Hade inte platsat”

Cammy Anderson, som är nyhetschef på Inter-sajten SempreInter, är dock glad att Zlatan valde rödsvart i stället för blåsvart.

– Inter behövde verkligen en till anfallare i januari för att ge lite bredd, men jag tror inte att Zlatan hade nöjt sig med att vara backup, och att sitta på bänken. Hur bra som Zlatan än kan vara så hade jag inte gillat om han klev in och störde något som fungerat så pass bra, då duon Lukaku och Martinez har nästan 40 mål tillsammans i år, säger han till Sportbibeln.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200119 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Udinese on January 19, 2020 in Milano. Foto: Daniele Buffa / Bildbyrån

Anderson är dock imponerad över Milans förvandling den senaste tiden – som till stora delar beror på Zlatan Ibrahimovic.

– Sen Zlatan kom så har de inte förlorat en enda match. Jag tror att hans återkomst verkligen gav de ett stort lyft och att han kommer vara viktig i derbyt. Han är definitivt en spelare att hålla ögonen på, då han kan skapa saker ur ingenting och göra saker som annars tycks vara omöjliga, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!