Erik Hamrén stoppades av polis – men räddades av Zlatan(!): "Det löste sig..."

Erik Hamrén stoppades av polis – men räddades av Zlatan(!): ”Det löste sig…”

Erik Hamrén har lämnat Sverige bakom sig.
Nu ska ex-förbundskaptenen göra Mamelodi Sundowns till Afrikas bästa lag.
Men äventyret i Sydafrika började med polisbekymmer – och oväntad hjälp från Zlatan.

Sedan två veckor tillbaka bor Erik Hamrén i Sydafrika. Den förre förbundskaptenen har lämnat Sverige bakom sig för att ta över rollen som ”Head of technical” i sydafrikanska toppklubben Mamelodi Sundowns.

Hamrén är sportsligt ansvarig för hela klubben och mannen som ska förvandla den sydafrikanska ligaledaren till hela Afrikas bästa lag. Det är verkligen en rejäl utmaning för 60-åringen.

Det var för ett och ett halvt år sedan som Hamrén lämnade förbundskaptensjobbet i svenska landslaget. Utöver att ha hoppat in som rådgivare i Örgryte har han tagit det väldigt lugnt med nya jobb.

”Jag ville testa något nytt”

Men nu kom suget efter ett riktigt äventyr och då packade Hamrén väskorna och flyttade till Sydaffrika.
– Dels hade jag stängt dörren till Skandinavien, jag ville testa något nytt där jag kunde utvecklas både som person och ledare. Den andra grejen var presidentens ambition. Klubben är redan en av de bästa i Sydafrika, men hans ambition är att bli bäst i hela Afrika. Kunna ta fler titlar regelbundet, säger Hamrén i en intervju med SportExpressen.

Den största omställningen för Hamrén har dock inte varit fotbollen – utan att landet har vänstertrafik. Det har resulterat i en del del problem för 60-åringen.
– Första gången jag var ute körde jag åt fel håll i en rondell, men det hände ingenting. Det gäller att vara väldigt fokuserad, säger han till SportExpressen.

”De kände väl till honom”

Även om det gick bra den gången, blev det desto svettigare i helgen när polisen stoppade Hamrén. Som tur var kunde han ändå ta hjälp av en viss Zlatan Ibrahimovic.
– Jag körde lite dumt. Jag förklarade att jag nyligen hade kommit från Sverige. Det ledde till en del fotbollssnack, jag berättade att jag har varit förbundskapten. Då började poliserna prata om Zlatan. Honom kände de väl till, precis som Fredrik Ljungberg. Så det löste sig…

Mamelodi Sundowns har vunnit sydafrikanska ligan sju gånger och 2016 vann storklubben även Afrikas Champions League. Hamrén har skrivit ett kontrakt på ett och halvt år som head of technical i Sundowns.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: När ”Zlatan” ringde svenska landslaget och meddelade sitt enda krav för att återvända

Zlatans första ord efter uppmärksammade jätteaffären mellan Manchester United och Arsenal