Enorma utspelet i Allsvenskan – fruktar nu en riggad(!) skandal: ”Inte hänt på 75 år”

Blytung start på årets säsong.
Nu kommer Varberg med ett rejält utspel om Allsvenskan.
– Kolla om det hänt något annat lag senaste 75 åren?, säger tränaren Joakim Persson.

Varberg var förra året nykomlingar i Allsvenskan och överraskade stort. Många hade tippat laget i den absoluta botten av tabellen, och det var inte många som räknade med att laget skulle hålla sig kvar, men efter en imponerande debutsäsong i den högsta serien så blev det fortsatt allsvenskt spel.

Utspelet efter förlusten

Men den här säsongen har inte alls startat lika bra, och tre omgångar in i serien så har laget fortfarande inte vunnit någon match. Men samtidigt har det inledande schemat inte varit det lättaste, och på söndagen blev det förlust mot fjolårets fyra Djurgården. Och just spelschemat är en het potatis även inom Varberg.

210425 Varbergs Anton Liljenbäck i kamp med Djurgårdens Magnus Eriksson och Elliot Käck under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Djurgården den 25 april 2021 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Tränaren Joakim Persson konstaterade efter torsken i går att Varberg under sina åtta första omgångar i årets serie möter de sju bästa lagen från i fjol, samt Östersund som är det lag som ligger längst ifrån resmässigt.

Svenska Fotbollförbundet står för lottningen av spelordningen i Allsvenskan, men Varberg kommer nu med ett rejält utspel om hur lottat det faktiskt är.

– Det känns inte som de har tagit lottningskulorna på ett slumpartat sätt. Jag tror mer det har varit den italienska varianten, säger tränaren Joakim Persson till Aftonbladet.

”Har det hänt på 75 år?”

Och med den italienska varianten menar Joakim Persson alltså… inte lottningsartat alls.

– Det är väl att bollarna studsar dit där de ska, säger han.

210327 Varbergs tränare Joakim Persson efter träningsmatchen i fotboll mellan Varberg och GAIS den 27 mars 2021 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Svensk Elitfotboll menar att det finns ett datorprogram som lottar fram omgångarna i Allsvenskan, men Joakim Persson köper inte det.

– Kolla om det hänt något annat lag senaste 75 åren?, säger han, och fortsätter:

– Gör en jämförelse med att West Bromwich skulle ha fått City, United, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Leicester, Arsenal plus Burnley borta första åtta omgångarna.

LÄS MER: Janne Anderssons helt ärliga ord – om omtalade bilderna på Zlatan: ”Fan vad jobbigt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!