Englands mardröm inför VM-lottningen – vill absolut INTE möta Sverige

Sveriges skräll mot Italien har gett eko i hela fotbollsvärlden.
Inför lottningen av grupperna målas nu Blågult ut som en mardrömsmotståndare i engelsk press.

Peru blev som sista nation klara för VM i Ryssland efter att ha besegrat Nya Zeeland med 2-0 i natt. I och med det är alla seedningsgrupper klara inför lottningen av grupperna som äger rum den 1:a december.

Seedningsgrupperna baseras på FIFA:s världsranking. Sverige som är rankat 25:a i världen, går in i pott 3 tillsammans med bland andra Danmark och Island. Peru, som knep den sista VM-biljetten, hamnade i pott 2 tillsammans med storheter som Spanien, Colombia och Kroatien.

Nu har engelska medier redan börjat spekulera i vilken grupp England kan hamna i – och vilken som vore den ”värsta tänkbara”. Tidningen Independent har sin mardrömsgrupp klar.

Englands mardrömsmotståndare: Sverige

När tidningen Independent väljer ut Englands mardrömsmotståndare placeras Sverige i ”dödens grupp”.
– Enligt Fifas världsrankning vore den värsta möjliga gruppen Tyskland, Costa Rica och Nigeria. Men trots rankningen kan det sluta i lottningar som ser ännu tuffare att ta sig vidare ifrån. England skulle mycket väl kunna möta Brasilien, Sverige och Japan, skriver tidningen.

Men Sveriges lagkapten Andreas Granqvist räds inte någon motståndare.
– Ingen kommer att underskatta oss i VM. Vi har slagit ut både Holland och Italien och besegrat Frankrike. Det säger lite grann. Vi är oerhört laddade inför Ryssland, sa Granqvist efter matchen mot Italien.

Här är samtliga seedningsgrupper:

grupper

LÄS MER: FIFA förändrar VM-lottningen – här är nya regeln som kan ställa till det för Sverige