Engelska stjärnans ärliga ord – avslöjar sanningen om vad som hände innan straffarna och rasar mot ikonen

Jack Grealish fick stor kritik efter Englands förlust i EM-finalen.
Nu rasar han – och avslöjar vad som egentligen hände inför.
”Jag ville lägga!!”, skriver han på Twitter.

England och straffläggningar i stora mästerskap brukar inte vara en lyckad kombination, och under EM-finalen på söndagen kom ytterligare ett exempel på det. Gareth Southgate gjorde flera byten i matchen, troligtvis för att få in spelarna till just straffläggningen, men när straffarna var slut gick det att konstatera att de tre straffsumparna för England var inhoppare.

Stora sågningen

Den som missade den femte och avgörande straffen var ynglingen Bukayo Saka, bara 19 år gammal. Han blev inbytt i matchen, och att det var han som fick lägga straffen var förvånande. Dels för att han aldrig tidigare under sin seniorkarriär lagt en straff över huvud taget, men också för att det är en enorm press för en 19-åring, i ett sådant skarpt läge.

England’s manager Gareth Southgate embraces Bukayo Saka after he failed to score a penalty during a penalty shootout after extra time during of the Euro 2020 soccer championship final match between England and Italy at Wembley stadium in London, Sunday, July 11, 2021. (Carl Recine/Pool Photo via AP)

Saka var otröstlig efter sin miss, och kritiken mot att Gareth Southgate valde att plocka fram honom i den situationen har varit enormt. En av många som reagerat är ikonen Roy Keane.

– Om du är Grealish eller Sterling, så kan du inte tillåta att en ung kille går före dig. Du kan inte bara sitta där och säga: ”Jag ser en 19-årig kille som går fram, när jag har spelat många fler matcher, och har mycket mer erfarenhet”. Och Sterling har dessutom vunnit titlar, sa Keane efter matchen.

Slår nu tillbaka

Men nu slår Jack Grealish själv tillbaka. På Twitter har han delat Roy Keanes ord, och han skriver sedan:

”Jag sa att jag ville ta en!!!! Tränaren har tagit så många beslut rätt under turneringen och han gjorde det i kväll! Men jag klarar inte av att folk säger att jag inte ville ta en straff när jag sa att jag kunde”.

Foto: Twitter

Gareth Southgate har efter matchen tagit fullt ansvar för förlusten och menar att missarna ligger på honom, och inte spelarna. Efter förlusten har det på social medier regnat in hat och rasism mot de tre spelarna som missade, framför allt Bukayo Saka. England, FA, flera klubbar och även parlamentet har tagit kraftigt avstånd mot beteendet.

LÄS MER: Engelska ilskan i natt mot vidriga agerandet efter EM-finalförlusten: ”Motbjudande – de borde skämmas”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!