Emil Forsbergs första ord – om att Zlatan fortsätter i svenska landslaget: ”Det är synd att han inte…”

Zlatan Ibrahimovic vill fortsätta i svenska landslaget.
Svenske EM-stjärnan Emil Forsberg är inte alls förvånad.
– Jag är säker på att han kommer spela VM, säger landslagsstjärnan enligt tidningen Leipziger Volkszeitung.

När Sverige spelade fotbolls-EM tvingades Zlatan Ibrahimovic titta på. Han gick miste om sitt sista stora mästerskap och det kan nog ligga bakom hans nya beslut.

Zlatans beslut

För häromdagen rapporterade SVT att Zlatan bestämt sig för att fortsätta i Blågult. 39-åringen rehabtränar just nu för att komma tillbaka från knäskadan som uteslöt honom ur EM men uppges vara redo till ligastarten för Milan.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

”Ibra” fyller 40 år i oktober men viljan att fortsätta på den absolut högsta nivån är fortfarande stark. Därför vill han kombinera spel i Serie A med Milan och landslagsspel ytterligare och det nya stora målet är VM 2022 i Qatar.

Forsbergs ord

En som är väldigt positiv till Zlatans fortsättning i landslaget är EM-stjärnan Emil Forsberg. Han blev Sveriges stora målkung under sommarens mästerskap och slutade tvåa i den totala skytteligan med sina 4 mål, bara ett efter skytteligavinnaren Cristiano Ronaldo.

Emil Forsberg, Sverige
210629 Emil Forsberg of Sweden reacts during the UEFA Euro 2020 Football Championship round of 16 match between Sweden and Ukraina on June 29, 2021 in Glasgow. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0154

Han ser bara bra saker med Ibra i Blågult.
– Alla lag är bättre med Zlatan än utan, och så är det med oss också. Det är synd att han inte var med (i EM), men jag är säker på att han kommer att spela i VM. Zlatan är nästan 40 år och fortfarande en toppspelare i Milan, säger Forsberg enligt tidningen Leipziger Volkszeitung.
– Han är en spelare för stora matcher. Han och hans karriär är otrolig.

Själv fyller den tio år yngre Emil Forsberg 30 år i oktober och han verkar inte omöjlig med att spela till sin 40-årsdag…
– Jag älskar mitt liv, har en bra familj och det bästa jobbet i världen. Det förändras inte för att jag blir 30. Jag tror att totalpaketet Forsberg nästan är komplett. Jag har spelat många matcher, stora matcher och jag har lärt mig mycket från flera topptränare. Jag känner min kropp och vill bli ännu bättre. Jag sätter inga gränser för mig själv. Kanske spelar jag till jag är 40 år, och sedan tränar jag RB Leipzig och vinner två-tre titlar, säger han med ett skratt.

Vill du se Zlatan i svenska landslaget igen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Smaskiga ryktet: PL-giganten förbereder bud på hela 1,3 miljarder(!) för skyttekungen Romelu Lukaku

Få våra nyhetsbrev!