Emil Forsberg öppnar för flytt mitt i EM-kvaldramat – hit vill han flytta: "Jag har alltid dragits dit"

Emil Forsberg öppnar för flytt mitt i EM-kvaldramat – hit vill han flytta: ”Jag har alltid dragits dit”

Sverige förbereder sig för avgörande EM-kvalmatcherna.
Då öppnar landslagsstjärnan Emil Forsberg upp för flytt.
– Jag har alltid dragits till Spanien och Italien, säger han till Sportbladet.

RB Leipzig har fått en fin start på säsongen och ligger tvåa i Bundesliga samt leder sin grupp i Champions League-grupp. Även svenska landslaget går bra och kan nå EM 2020 redan på fredag.

Forsberg öppnar för flytt

Därför borde Emil Forsbergs fotbollsliv vara alldeles strålande just nu. Men mitt i EM-kvaldramat öppnar svenske landslagsstjärnan ändå upp om sin framtid.

Emil Forsberg, landslaget
190908 Emil Forsberg of Sweden celebrate with team mates after 1-1 during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Norway on September 8, 2019 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88024

Nuvarande kontraktet med RB Leipzig går ut sommaren 2022 men just nu pågår diskussioner med klubben. Redan i somras hävdade Forsbergs agent Hasan Cetinkaya att det var dags för 28-åringen att flytta vidare.
– Vi får se, jag trivs jättebra i Leipzig och vi har ett fantastiskt år framför oss. Vi har börjat jättebra. Men jag har varit där i fem år nu. Det är svårt att säga att man inte har tankar på det, samtidigt så är det inget jag fokuserar på nu, säger Forsberg till Sportbladet.

Hit vill Forsberg flytta

Emil Forsberg vill helst fokusera på fotbollen just nu och överlåter diskussionerna med Leipzig till agenten Cetinkaya. Forsberg kan även tänka sig en kontraktsförlängning och stanna i Leipzig.
– Absolut, men vi får se. Det beror på. Jag trivs fantastiskt bra och varit där länge och varit med och tagit klubben dit den är idag. Jag känner en stor koppling till klubben med ett samspel som är bra. Men som varje fotbollsspelare har jag drömmar om att spela någon annanstans också, säger han till kvällstidningen.

Emil Forsberg, landslaget
191113 Emil Forsberg of the Swedish national football team after a training session on November 13, 2019 in Larnaca. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88071

Om det skulle bli en flytt så vet landslagsyttern precis var han vill gå.
– Jag har alltid dragits till Spanien och Italien, säger Forsberg i intervjun.

LÄS MER: Efter avskedet – här är nya uppgifterna om Ibras framtid: ”De har diskuterat seriöst”