Emil Forsberg berättar sanningen om ”Sheriffen”: ”Det är brutalt...”

Emil Forsberg berättar sanningen om ”Sheriffen”: ”Det är brutalt…”

Emil Forsberg är en av Sveriges absolut viktigaste spelare. 
Vid sidan av planen tar han mycket hjälp av sin fru Shanga ”Sheriffen” Forsberg.
Men med framgången kommer också kritik – om han spelar dåligt.
”Om Sheriffen blir riktigt arg vill man inte vara i samma rum”, skriver han i The Players Tribune.

 

 

 

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Inför VM i Ryssland har flera internationella storstjärnor som Angel Di Maria och Raheem Sterling porträtterats i The Players Tribune. Nu är det Emil Forsbergs tur. Då passade han på att berätta hur mycket hans fru, Shanga ”Sheriffen” Forsberg har betytt för hans framgångar. Men med framgången kommer även tuffa krav – något som ”Sheriffen” inte är sen att påpeka.

Forsberg om fruns tuffa kritik

Gör han en dålig match får han också höra det hemma.
”Den enda gången jag blir nervös inom fotbollen är när jag har spelat en dålig match. När jag kommer hem på kvällen vet jag vad som väntar … ett möte med ”Sheriffen”, skriver han.

Hon är hård men rättvis, menar Forsberg.
”Det kan jag säga er, det är brutalt. Sheriffen är alltid ärlig. Det kan vara: ’Du var en katastrof, ’Vart var du där?’, ’Varför sprang du inte där?’, ’Kallar du det en hörna? Ärligt? Ärligt?’”, skriver han.

”Hon hjälpte mig att bli bättre”

Forsberg medger också att Shanga har en stor del i hans framgångar. När Forsberg kom fram som en stor talang i GIF Sundsvall var hon den som pushade honom och det gjorde att han utvecklades som spelare.

Paret träffades vid 14 års ålder och har varit tillsammans sedan dess.
”Vi träffades när vi var 14 år. Shanga började trycka på att jag skulle bli mer aggressiv, hon hjälpte mig att bli bättre. Jag gjorde debut för Gif Sundsvall när jag var 17 år.”

Inför gårdagens sista gruppspelsmatch mot Sydkorea är Forsberg poänglös i turneringen.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Allt om fotbolls-VM i Ryssland 2018: Schema, tider och arenor