Efter vandaliseringen i helgen – nu får Nilla Fischer en helt ny staty: ”Oacceptabelt!”

.

I helgen vandaliserades och totalförstördes Nilla Fischers staty i Linköping.
Nu kommer det stora glädjebeskedet.
Nilla Fischer kommer att få en helt ny staty i hemstaden.

Inför fotbolls-VM i Frankrike så avbildades fyra svenska landslagsspelare som statyer och placerades i spelarnas hemstäder runt om i Sverige. Det var storsponsorn Coca-Cola tillsammans med Svenska Fotbollförbundet som skapade statyerna i ett jämställdhetsprojekt.

Nilla Fischers staty förstörd

Men i helgen så vandaliserades och totalförstördes landslagskaptenen Nilla Fichers staty i hemstaden Linköping. Polisen har inlett en förundersökning om själva händelsen för att gå till botten med vad som hänt.

Nilla Fischer, fotbolls-VM
190531 A statue of Nilla Fischer of Sweden outside Gamla Ullevi Arena ahead of the women’s international friendly football match between Sweden and South Korea on May 31, 2019 in Gothenburg.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180054

I dag kom sedan det stora glädjebeskedet efter helgens tråkigheter. Sponsorn meddelar nu att man ska bygga en ny staty av Fischer och resa den på nytt i Linköping.
”Vi har initierat arbetet med att låta producera en ny. Vi kommer inte låta denna oacceptabla handling stoppa vårt initiativ Football Forevher som syftar till ett jämställt Fotbollssverige”, skriver Frida Keane, presskontakt på Coca-cola, enligt SportExpressen.

Nilla Fischer: ”Respektlöst”

Nilla Fischer har också kommenterat vandaliseringen och ser det hela som oerhört respektlöst.
”Att en symbol vandaliseras på en offentlig plats i Sverige är oacceptabelt. Att det dessutom är en avbild av mig som kvinnlig fotbollsspelare under pågående fotbolls-VM är respektlöst”, skriver hon på Instagram.

Nilla Fischer, fotbolls-VM
190614 Nilla Fischer of Sweden in the mixed zone after training session on June 14, 2019 in Nice.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180070

För Fischer väntar annars här näst gruppfinal mot USA i den sista gruppspelsmatchen på torsdag. Sverige är redan klart för VM-åttondelsfinal men nu avgörs det vilket land dom får möta i slutspelet.

LÄS MER: Mikael Lustig nobbar BÅDE MFF och AIK – här är nya, oväntade klubben!

Nilla Fischers staty vandaliserad och totalförstörd: ”Respektlöst”