Efter nya uppgifterna: Zlatan öppnar för återkomst i Europa

Milan är sugna att plocka hem Zlatan till Serie A.
Nu verkar det som om det kan bli verklighet.
I en intervju med Metro öppnar superstjärnan upp för att återvända till Italien.

Zlatan Ibrahimovic har gjort stor succé i LA Galaxy. På 24 matcher har superstjärnan stått för 20 mål och är på god väg att ta laget till slutspel i MLS.

Öppnar för återkomst i Italien

Men ryktena kring hans framtid är många och senast igår kom det senaste. Enligt italienska Corriere Della Sera vill Milan plocka tillbaka svensken.

Foto: Bildbyrån

Milan-tränaren Gennaro Gattuso, Zlatans vän tillika forna lagkamrat, ska enligt tidningen försöka locka tillbaka 37-åringen då han vet hur mycket Zlatan älskar Italien.

Och får man tro tidningen verkar det som om de får rätt, i alla fall om det sistnämnda.

”Italien är mitt andra hem”

Zlatan, som har omgärdats av flyttrykten till både Egypten och Marocko, har många år i Italien bakom sig.

Nu öppnar han själv för en återkomst i Serie A. Inte minst på grund av sin kärlek till Italien.
– Det är rykten varje dag. Hela världen vill ha Zlatan, jag är inte förvånad. Och Italien är mitt andra hem, det vet alla. Av alla klubbar jag representerat är Milan den största, på många olika sätt. Jag trivdes väldigt bra där. Men just det här har jag inte hört något konkret om, säger Zlatan Ibrahimovic till Metro

Foto: Bildbyrån

Zlatan har tidigare representerat tre klubbar i Italie, där han i mångas ögon klassas som en av de största. Han inledde i Juventus för att sedan spela för Inter och därefter Milan. Nu kan det alltså enligt Corriere Della Sera bli hans nästa klubbadress.

Tidningen spekulerade då i att Zlatan ska lånas in under vårsäsongen för att hjälpa laget nå Champions League. Sin första sejour i klubben var anfallaren på lån från Barcelona från vilka han senare såldes från. Totalt blev det då 56 mål på 85 matcher i den rödsvarta tröjan.

Ryktas till Malmö

Men att det blir en europeisk storklubb är inte helt säkert.

Tidigare i september, i en intervju med Calle Schulman, öppnade Zlatan upp för att återvända till Malmö FF. Han berättade då att han får erbjudandet att komma hem varje år.

Zlatan Ibrahimovic
180331 LA Galaxys Zlatan Ibrahimovic jublar efter att ha kvitterat till 3-3 under fotbollsmatchen i MLS mellan LA Galaxy och Los Angeles FC den 31 mars 2018 i Los Angeles.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87669

Men han vill inte stänga några dörrar för att en flytt hem till Allsvenskan.
– Man vet aldrig vad som händer, i fotboll är det så det funkar. En dag är du här, i morgon någon annanstans. MFF vet att klubben ligger i mitt hjärta, det är min stad och det var där jag började sagan jag skriver. Avsluta där? Jag vet inte, kanske, säger Zlatan till Metro.

Dela om du vill se Zlatan i Italien!

LÄS MER: Flera skrällar i Janne Anderssons trupp – här är laget som ska ta revansch i Nations League

7-åringens helsköna pik till Zlatan – veckan efter hon charmat hela världen