Efter galna målshowen: Nu hyllas Alexander Isak i Tyskland

Alexander Isak tryckte in fyra mål i Dortmunds träningsmatch i söndags. Det får klubbens sportchef Michael Zorc att ösa beröm över sin svenske talang.

17-årige Alexander Isak har spenderat sitt första halvår i Borussia Dortmund. Under våren blev det mestadels spel i reserv- och U19-laget, men under försäsongen har den svenska supertalangen varit med på turnén med a-laget i Asien och fått bra med speltid. I söndags genrepade Dortmund mot Erfurt från tredjedivisionen inför Bundesliga-premiären, och för Isak slutade det sluta med succé.

17-åringen gjorde inte bara ett och två mål. Isak lyckades innan matchen vara slut fullborda sitt hattrick och dessutom göra ett fjärde mål i samma match. Efter matchen, som Dortmund vann med 5-2 har svensken uppmärksammats rejält – och för tyska Kicker skickar nu Dortmunds sportchef Michael Zorc rejäla hyllningsord till sin svenske supertalang.
– Jag är glad för Alex. Många glömmer bort att han bara är 17 år, men nu har han ännu en gång bevisat att han verkligen är talangfull, berättar Zorc för Kicker.

LÄS MER: Här debuterar Alexander Isak – och skriver ny fotbollshistoria

https://youtu.be/c2ZbHc9a1Sw