Efter bragdräddningen – nu jagas klubblöse VM-hjälten Hedvig Lindahl ute i Europa: ”Det är konkret intresse”

.

Hon gick in i fotbolls-VM klubblös.
Nu jagas Hedvig Lindahl efter superräddningen mot Kanada.
– Det finns konkret intresse, säger VM-hjälten till TT.

När Sverige slog Kanada i VM-åttondelsfinalen hette en av de stora hjältarna Hedvig Lindahl. Svenske målvaktens otroliga straffräddning är redan en svensk klassiker och har skickat svallvågor runt om i fotbollsvärlden.

Hedvig Lindahl just nu klubblös

Nu är Sverige framme i VM-semifinal och för målvaktshjälten är det ett perfekt skyltfönster för att visa upp sina färdigheter för omvärlden. För Lindahl jagar just nu någonstans att spela i höst.

Hedvig Lindahl, fotbolls-VM
190624 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden celebrates saving a penalty during the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180086

Inför fotbolls-VM så valde Chelsea att inte skriva nytt kontrakt med Lindahl och därför gick svenskan in i mästerskapet som klubblös. Hon har även uttryckt en vilja att stanna kvar ute i Europa och inte återvända hem till Damallsvenskan igen.

Jagas efter superräddningen

Och efter superräddningen och överlag en mycket fin insats VM så jagar klubbar nu vår blågula VM-hjälte.
– Jag har alltid haft lite kontakt med klubbar. Men man kan väl säga att det är några som flyttat fram positionerna lite, säger Lindahl till TT.
– Det är konkret intresse i alla fall och sker diskussioner. När vi kommer vidare vet jag inte riktigt. Jag vill inte ta fokus från det här (fotbolls-VM).

Hedvig Lindahl, fotbolls-VM
190629 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden celebrates after the FIFA Women’s World Cup quarter final between Germany and Sweden on June 29, 2019 in Rennes.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180094

Lagkamraten Magdalena Eriksson, både i Chelsea och i landslaget, är övertygad om att Lindahl kommer att hitta en ny klubb innan nya säsongen drar igång i höst.
– Hon är en fortfarande en världsmålvakt. Jag vet inte hur länge hon kommer att kunna vara det, men hon har en fysik utan dess like, som gör att hon kan göra den där typen av räddningar, som är helt fantastiska, sa hon efter straffräddningen mot Kanada.

LÄS MER: Mardrömmen för Nederländerna inför VM-semin mot Sverige – storstjärnan missade dagens träning(!)

Bittra tyska utspelet efter förlusten: ”Det var ojuste av svenska spelarna”