Efter alla rykten om Zlatan – nu kommer hans besked: ”Vem vill inte ha Ibra?”

Stanna kvar i Los Angeles Galaxy, lägga ned karriären eller flytta vidare?
Zlatan Ibrahimovic står inför ett avgörande val om fotbollskarriären.
Nu står det klart att han kommer att ge sitt besked inom två veckor.

Inter, Milan, Fiorentina, Napoli, Bologna, Boca Juniors, Flamengo, Perth Glory och självklart Los Angeles Galaxy. Det är en hel del klubbar som gör upp om Zlatan Ibrahimovic just nu.

Då kommer Zlatans beslut

Svensken har heller inte ens bestämt sig ännu för om han faktiskt kommer att spela vidare. Det är väldigt, väldigt många som väntar på det efterlängtade beslutet av ”Ibra”.

Zlatan Ibrahimovic
180330 Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens med MLS-laget LA Galaxy den 30 mars 2018 i Los Angeles. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87668

Kontraktet med LA Galaxy går ut vid årsskiftet och nu meddelar MLS-klubben att man ska sätta sig ned med Zlatan och diskutera framtiden. Och att ett beslut kommer att komma inom de närmaste två veckorna.
– Vi kommer inte gå vidare förrän vi har suttit ned med honom och fått höra hans vilja. En spelare med det inflytandet på både ligan och klubben förtjänar all respekt i världen, så vi ska sätta oss ned och lyssna på vad han tycker, säger klubbens general manager Dennis te Kloese enligt Los Angeles-reportern Delmy Barillas på Twitter.

”En lyx att ha honom”

LA Galaxy är fullt medvetna om att Zlatan just nu är rejält jagad av andra klubbar men hoppas ändå kunna övertyga skyttekungen om att förlänga kontraktet.
– Vi måste vara försiktiga i den här situationen. Han har gjort väldigt många mål för oss och respekten för honom är enorm. Det är en lyx att få ha honom här, men jag vet också att han har andra alternativ, säger klubbens GM.

Zlatan Ibrahimovic
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Sedan får te Kloese den direkta frågan om han vill ha kvar Zlatan Ibrahimovic i laget. Och svarar då med ord som lika gärna hade kunnat komma från stjärnanfallarens mun.
– Vem skulle inte vilja ha ”Ibra”?

LÄS MER: Nya uppgifter: Därför stoppar spanska storklubben värvningen av Zlatan – blev erbjuden av Raiola