Efter alla rykten: Nu kan svenske landslagsspelaren återvända till Allsvenskan igen!

.

I kväll möter Sverige Spanien i EM-kvalet.
Samtidigt som en av landslagsspelarna erkänner att han vill återvända hem igen.
– Det är hemlängtan varje dag, säger Gustav Svensson till lokaltidningen GT.

Det har ryktats om det en hel del. Och det är heller ingen hemlighet att Gustav Svensson vill återvända till Allsvenskan och IFK Göteborg igen.

Kontraktet går ut i år

Svenske landslagsspelaren som just nu är upptagen med Sveriges EM-kvalmatch mot Spanien i kväll erkänner att han följer Blåvitt intensivt. Och med tanke på att 32-åringens kontrakt med Seattle Sounders går ut i år så kan drömmen snart bli verklighet.
– Det är otroligt roligt att det går så bra för Blåvitt och att det inte står så mycket skit i media som det har gjort under en längre tid. Det har varit jobbigt att läsa när det har varit så, säger han till lokaltidningen GT.

Gustav Svensson, Sverige
181120 Mikael Lustig , Ludwig Augustinsson and Gustav Svensson of Sweden after the Nations League football match between Sweden and Russia on November 20, 2018 in Stockholm.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Aktuell för Allsvenskan

Landslagsmittfältaren har tidigare i intervjuer varit rätt så tydlig med att han planerar att avsluta karriären hos IFK Göteborg. Men nu kan det bli verklighet redan i år.

För det finns verkligen en hemlängtan till Göteborg.
– Absolut. Det är hemlängtan varje dag, höll jag på att säga. Men det har det varit länge. Jag och min fru har inte hunnit sätta oss ned och planera framtiden än. Vi är mitt inne i säsongen. Vi får ta det när det finns tid. Förmodligen efter säsongen, fundera på hur vi ska lägga upp framtiden. Det är nästa match, eller nästa aktion som vi säger här i landslaget. Jag försöker leva i nuet och inte fundera för mycket på framtiden just nu, säger han till tidningen.

Gustav Svensson, Sverige
190609 Marcus Berg and Gustav Svensson of the Swedish national football team during a training session on June 9, 2019 in Madrid.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87970

LÄS MER: Landslaget avslöjar: Därför vägrar Robin Olsen prata med media!

Spanska uppgifter: Alexander Isak framtid avgörs efter mötet mot Spanien

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);