Drömläget: Så går Sverige vidare från VM-gruppen – utan att ens behöva vinna(!)

Svensk seger i VM-premiären mot Sydkorea.
Nu har ett drömläge öppnats upp för landslaget i VM-gruppen.
Där de inte ens behöver vinna mer för att gå vidare.

För första gången sedan VM 1958 lyckades Sverige vinna en öppningsmatch i VM. Andreas Granqvists 1-0 på straff mot Sydkorea gav inte bara tre poäng i VM-premiären utan det öppnade även upp ett härligt drömläge för Sverige.

Så går Sverige vidare

Svenska landslaget har nu allt i sina egna händer inför de två matcherna mot Tyskland och Mexiko och då kan det till och med räcka att inte ens vinna någon av matcherna. Där ett kryss mot Tyskland kan betyda allt.
– Man kan tänka och fundera, det är ingen som hade räknat med att Mexiko skulle slå Tyskland i första matchen. Vi gjorde vårt jobb och hoppas vi kan göra samma jobb mot Tyskland och ta poäng där. Då ser det bra ut, säger Marcus Berg till Sportbladet.

Kamratlig uppgörelse

För om Sverige kryssar med tyskarna på midsommardagen och ett favorittippat Mexiko gör sitt jobb och vinner mot ett svagare Sydkorea. Då kan både Mexiko och Sverige spela oavgjort i sista matchen och ändå båda gå vidare.

En kamratlig uppgörelse som vi sett många gånger förut i sista gruppspelsmatcherna. Men samtidigt är spelarna väl medvetna om att Mexiko inte blir en lätt nöt att knäcka.
– Mexiko var en positiv överraskning. Jag förväntade mig mer av Tyskland. Jag är negativt överraskad, säger Pontus Jansson till kvällstidningen.
– Vi har alla chanser i världen nu. Alla kan slå alla i detta VM och den mentaliteten har vi haft sedan dag ett. Den ska vi ha hela VM nu, att vi kan slå allihop.

Dela artikeln om du tror Sverige går vidare från gruppen!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Svenska rädslan efter VM-premiären: ”Man blir lite orolig”