Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Drömförstärkning till U21-landslaget – A-landslagsstjärnorna vill spela U21-EM

I går kväll lyckades Sverige med det omöjliga – igen. Förbundskaptenen Håkan Ericson ledde sitt U21-landslag till 4-2 mot Kroatien i sista matchen och en plats i nästa års U21-EM är säkrad.

En imponerande bedrift då U21-gänget vinner sin kvalgrupp och går obesegrat framför det stjärnspäckade Spanien på andraplats. Nu får Sverige chansen att försvara sitt EM-guld från 2015 i Polen nästa sommar. Och dit väntar även tacksam drömförstärkning från A-landslaget.

Av de som fortfarande har åldern inne öppnar alla fyra upp för att representera Sverige i U21-EM.
– Jag skulle gärna vilja spela i EM. Sedan får vi se vad som händer i framtiden, men det skulle vara stort, säger A-landslagets nya nyckelspelare Victor Nilsson Lindelöf, och förra årets guldmedaljör, till Fotbollskanalen.
– Det är fantastiskt kul, de gör bragd efter bragd. Ja, det är klart jag vill vara med. Man vill aldrig missa ett mästerskap. Jag har vunnit ett guld, men varför inte gå för ett till, säger vänsterbacken Ludwig Augustinsson, en annan guldhjälte från 2015.

En som har stor revanschlust och gärna vill vara med och vinna ett eget guld i U21-EM är Emil Krafth som var en given startspelare i förra guldgänget men som missade mästerskapet efter en mycket oturlig skada.
– Klart jag är öppen för det. Ännu mer efter att jag missade förra EM. Men det får vi ta då, vi kan inte gå saker i förväg. Vi får se vad som händer, säger Krafth till Fotbollskanalen.
– Jag är jättesugen på att vara med. Det vore självklart stort att få representera Sverige i ett mästerskap, även om det är U21. Du ser ju vad som hände förra generationen, säger även Alexander Fransson som nyligen blivit uppflyttad till A-landslaget.

LÄS MER: Supertalangen blev yngste svensk någonsin i Premier League.


Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.