Djurgårdsstjärnans jätteilska mot Zlatan Ibrahimovic: ”Det är verkligen bajs”

Irma Helin har sett upp till Zlatan Ibrahimovic länge.
Men nu får han massiv kritik av Djurgårdens stjärna.
Det på grund av sitt sätt att prata om damfotboll.

Irma Helin har varit en bärande spelare för Djurgården i år. Med ett mål och tre assist på 20 matcher har hon hjälpt Djurgården till en åttondeplats i tabellen.

Kritisk mot Zlatan

Helin har även ett stort engagemang utanför fotbollsplanen. 24-åringen var en av de som startade #Timeout, idrottens uppror i och med Metoo-rörelsen.

Irma Helin. Foto: Bildbyrån

Svenskan har länge varit öppen med att Zlatan Ibrahimovic varit hennes idol. Men i Fotboll Sthlm:s podcast får den svenske Galaxy-stjärnan ta emot sylvass kritik från Helin.

Ett av de mest uppmärksammade uttalandena var efter Fotbollsgalan 2013 när han konstaterade att dam- och herrfotboll inte går att jämföra.

Helin: ”Ett skituttalande”

Han sa dessutom att Therese Sjögran kunde få en cykel med Zlatans autograf på. Ett uttalande som kom i kölvattnen av debatten kring den bil Anders Svensson fick efter att ha satt rekord med flest antal herrlandskamper.

I podcasten berättar Irma Helin om besvikelsen kring uttalandena.
– Det gör ont. När han gjort sina uttalanden, om cykeln och allting… Jag har verkligen dött för Zlatan, jag har tyckt att han är den häftigaste på jorden. Så när han säger så mår man skit, det är verkligen ett slag i ansiktet gånger tusen, säger Helin i Fotboll Sthlm:s podcast och fortsätter:
– Jag känner lite att jag frångått mina principer när jag sagt att man ska skilja på honom som fotbollsspelare och människa, för det är inte rimligt att göra det. Men på något vis kommer han undan. Det är ju skituttalanden. Det är verkligen bajs.

På Fotbollsgalan 2016 träffade Helin sin idol Zlatan och la då upp en bild på sociala medier. I podcasten berättar landslagsspelaren att hon gärna vill träffa Zlatan igen och då diskutera de berörda frågorna vidare.

Foto: Bildbyrån

Samtidigt menar hon att de uttalanden Zlatan gör får konsekvenser för den yngre generationen.
– Det går inte att skydda honom, han har sagt saker som gör att han låter som en skitstövel. Det är väldigt tråkigt och dumt av honom. Det är jättedumt att inte reflektera över vad det kan leda till och hur många som ser upp till honom, hur många pojkar som ser upp till honom. Och så bara klankar han ner på hela damidrotten, säger Irma Helin i Fotboll Sthlm:s podcast.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/Y6_MD5zDWiQPWu_jDX45nGDiET_nNMFLusF8FVME2xce70k39RaCxJi_GluVi4dS” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic underbara hyllning till thailändska pojklaget efter grottdramat

Här är Milans ultimatum till Zlatan – för att kunna genomföra drömflytten

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);