När Zlatan bjöd på drömmål – och sen chockade fansen med oväntade kommentaren

När Zlatan bjöd på drömmål – och sen chockade fansen med oväntade kommentaren

Chipmål är tekniskt väl utförda mål som är en fröjd för ögat att beskåda. Men även i denna kategori av mål finns det vissa som är vackrare än andra och vi minns en särskild chip från Zlatan 2009.

I dag är det elva år sedan Zlatan Ibrahimovic gjorde ett av sina absolut kyligaste mål i karriären. Det var den 22 mars 2009 som ett Inter lett av José Mourinho och anförda av Zlatan tog emot Reggina på hemmaarenan Stadio Giuseppe Meazza.

Zlatan hade redan tryckt dit 2-0 på straff när han i andra halvlek visade varför han skulle stå som både ligamästare och skytteligavinnare vid säsongens slut. Med kraft och speed tog han sig förbi tre försvarare innan han med vänsterfoten i hög fart chippade bollen med en otrolig precision i högerkrysset.

Interpresidenten Massimo Moratti har nog aldrig sett så nöjd och belåten ut på läktaren som efter den iskalla pärlan från Zlatan.
Svensken skrev sedan om målet i sin bok ”Jag är Zlatan: Min historia”:
”Bollen seglade i en fin bana inåt mot krysset och hela arenan jublade, alla utom Mourinho förstås som stod där i grå kostym och tuggade tuggummi lite bistert”.

Efter matchen skapade dock Zlatan rubriker med ett oväntat uttalande. Han fick frågan om var han skulle spela nästa säsong och svarade:
– Vi får se.

Det dröjde sen bara några månader innan svensken blev klar för Barcelona…

Se den kyliga chippen här:

Dela artikeln för att hylla den här läckra fullträffen av Zlatan!