Den gången Jannes fru tog över som förbundskapten - och sågade honom längs med fotknölarna

Den gången Jannes fru tog över som förbundskapten – och sågade honom längs med fotknölarna

Det är inte bara fotbollssupportrar som ibland kritiserar Janne Anderssons förmåga som fotbollstränare. Även hans fru har sina synpunkter – och talar om för Janne hur han borde göra.

Janne Andersson fick massvis med kritik efter kvalrysaren mot Spanien förra helgen. Med lite mindre än en halvtimme kvar att spela bytte Janne ut både Emil Forsberg och Dejan Kulusevski, vilket fick de flesta att höja på ögonbrynen och 59-åringen blev rejält sågad efter matchen.

Kritiseras av sin fru

Men kritiken kommer inte alltid bara utifrån. Även på hemmaplan har Jannes byten kritiserats där hans fru har kraftiga åsikter om Jannes matchcoachning.

I ett klipp, som går att se nedan, berättar fru Andersson i en diskussion som går överstyr hur Janne borde agera i andra halvlek:

Foto: Twitter

– Jag är snabbtänkare och du är mer långsam, säger hon och fortsätter:

– Det är ju därför du byter så sent ibland också för att det tar sån tid för dig att komma på att du ska byta. Det har vi tjatat om i 30 år. Du kommer på att du ska byta i minut 50 men sedan händer ingenting förrän i minut 70 och då är det för sent.

Janne Andersson blir rejält förvånad över fruns plötsliga utspel och ser lite obekväm ut samtidigt som han tar ton:

– Det är ingen som har bett dig att nämna just det. Man förbereder ett lag för match i flera dagar, en vecka, och då tar man ut spelare man tror är bäst för att genomföra matchen och då ska de få misslyckas också, säger förbundskaptenen.

Klockrena svaret

Och hennes svar på Jannes försvarstal är klockrent.

– Jo men när det gått förbi minut 70 och det inte hänt något då är det väl dags tänker jag. Då har de misslyckats i 70 minuter och den stackare som kommer in ska han få fyra minuter på sig att lyckas då?.

211111 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Se klippet här:

LÄS MER: Här gör han årets absolut skönaste imitation av svenska fotbollsprofilerna – och ingen kan hålla sig för garv

Få våra nyhetsbrev!