Daniel Nannskogs jätteilska – SVT-experten rasar mot beslutet som sänkte svensklaget: ”Det är för låg nivå”

Vinsten rann ur Malmö FF:s händer efter ryska Zenit fått straff på tilläggstid – då rasade SVT-experten Daniel Nannskog mot domarens beslut.
– Det är bedrövligt. Alldeles för låg nivå, säger han.

Malmö FF tog sig makalöst nog till sitt tredje gruppspel i Champions League på åtta år. Men väl där har det gått tufft för Skåne-laget som efter fem matcher står utan vinst och hela 13 insläppta mål.

”Det är bedrövligt”

På tisdagskvällen var Malmö däremot nära att ta första segern, men en straff på tilläggstid till ryska storklubben Zenit grusade Malmös drömmar om tre poäng.

En straff som aldrig borde ha dömts, tycker SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Det är bedrövligt och för låg nivå. Det är saker som händer på plan hela tiden. Det är verkligen ett dåligt domarbeslut, säger han.

150929 SVT:s Daniel Nannskog under en träning inför Champions League den 29 september 2015 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Straffen kom till genom en VAR-granskning. Malmös Eric Larsson hoppade upp i en duell med en Zenit-spelare, som sedan föll i straffområdet.

Efter att VAR-domaren plockat upp situationen valde huvuddomaren sedan att belöna ryssarna med straff – han bedömde att Eric Larsson var för högt uppe med sina armar.

– Jag som gammal forward kan säga att vid varje match jag spelade så var det alltid några sådana situationer där det var någon spelare som hängde över en, säger Daniel Nannskog.

Malmö FF:s ilska

SVT-experten fortsätter:

– Det är helt naturligt att man har armarna sådär, det är inget hårt slag. Det är en helt annan sak om det kommer en hård arm eller knytnäve. Här är det en touch. Jag förstår att Malmö är riktigt upprörda.

Även Malmö FF var rejält förbaskade efter matchen och huvudtränaren Jon Dahl Tomasson sa bland annat att julen kom tidigt till Ryssland på presskonferensen efter matchen.

Daniel Nannskog, SVT
180615 SVTs programledare Daniel Nannskog i studion under fotbolls-VM den 15 juni 2018 i Stockholm. Foto: Niklas Larsson / BILDBYRÅN / kod NL / 44161

En match återstår av Champions League-gruppspelet för Malmö FF. Skåningarna reser om två veckor till Italien i ett möte mot Juventus, utan att ha någonting att spela för. Hade man vunnit mot Zenit fanns chansen att ta en tredjeplats i gruppen och således en plats till Europa Leagues sextondelsfinaler.

LÄS MER: Jättekritiken mot Manchester United efter gesten mot Solskjaer – direkt efter sparkningen: ”Vad är detta?!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!