Chockvärvningen: Jonas Olsson klar för återkomst i England!

Chockvärvningen: Jonas Olsson klar för återkomst i England!

Det mesta talade för att Jonas Olsson skulle avsluta karriären efter förra säsongen.
Nu gör den förre landslagsbacken en chockartad comeback – i England.
Via sin hemsida meddelar Championship-klubben Wigan att Olsson värvas in resten av säsongen.

Jonas Olsson spenderade nio säsonger i West Bromwich innan han vände hem till Sverige och Djurgården sommaren 2017. Efter årets säsong blev det ingen fortsättning och det mesta talade för att han skulle lägga av.

Jonas Olsson till Wigan

I dag kom bomben att Jonas Olsson gör ytterligare ett utlandsäventyr i England. Championship-klubben Wigan värvar in 35-åringen.

Foto: Bildbyrån

Jonas Olsson, som fick kröna sejouren i Djurgården med en cuptitel, gjorde över 250 matcher för West Bromwich i Premier League under sina nio år i klubben.

Kontraktet med Wigan är skrivet resten av säsongen
– Jag känner mig glad att vara här, det har varit några hektiska timmar sedan jag flög in från Stockholm i går, säger Olsson till klubben hemsida och fortsätter:
– Jag har saknat Storbritannien väldigt mycket och på något vis känner jag mig mer brittisk än svensk.

Nära nedflyttning

För mittbacken, med över 25 a-landskamper på meritlistan, väntar nu en tuff vår. Wigan ligger på 20:e plats i Championship, endast fem poäng ner till nedflyttningsplats.

Redan i morgon lördag tar Wigan emot Queens Park Rangers hemma på DW Stadium, men det är oklart när Olsson är spelklar. Mest troligt väntar en eventuell debut mot Rotherham nästa lördag.
– Jag hade några fina år hemma i Sverige men jag är glad att vara tillbaka. Jag njuter fortfarande av att spela fotboll. Jag känner mig i bra form och är redo att köra, säger Olsson.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Helgalna siffrorna som visar Victor Nilsson Lindelöfs förvandling i United