Chockbeskedet: Storklubben jagar nu Janne Andersson – efter stora succén med Sverige

Chockbeskedet: Storklubben jagar nu Janne Andersson – efter stora succén med Sverige

Janne Andersson har gjort succé med Sverige.
Det har gett eko.
Enligt Fotbollskanalen jagas förbundskaptenen av den ryska storklubben Zenit.

Janne Andersson har varit förbundskapten för Sveriges herrlandslag i över tre år. Det går inte att beskriva hans tid som något annat än en stor succé.

”Jag trivs fantastiskt bra”

Andersson har lett Sverige till ett VM – där man tog sig hela vägen till kvartsfinal – samt ett EM, och dessutom gruppseger i Nations League. Den stora succén har gett eko hos storklubbar i Europa.

Landslaget, EM-kval
191115 Janne Andersson, head coach of Sweden celebrates after the UEFA Euro Qualifier football match between Romania and Sweden on November 15, 2019 in Bucharest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88076

Förbundskaptenen har kontrakt med landslaget över VM i Qatar 2022, men enligt Fotbollskanalen har Andersson ”haft ögonen på sig från annat håll”.

– Det är nog ganska mycket stiltje. Jag har varit tydlig med att jag har ett avtal i tre år till. Sen får vi väl se vad som händer. Men det har varit jätteroligt här, vi har hittat ett sätt att jobba tillsammans som funkar så bra. Jag trivs fantastiskt bra här och har inga som helst funderingar på något annat, säger Andersson till sajten.

Jagas av storklubben

Fotbollskanalen skriver att det funnits intresse från den ryska storklubben Zenit under tiden Andersson varit förbundskapten.

– Jag kommenterar ingenting kring sånt. För börjar jag kommentera det så får jag kommentera allt. Jag har ett avtal här och jag trivs fantastiskt bra. Det är det som gäller, säger han.

Janne Andersson, landslaget
191014 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on October 14, 2019 in Stockholm. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 136072

Zenit St. Petersburg har för närvarande Sergej Semak som tränare, men hans kontrakt går ut till sommaren. Laget leder den ryska ligan, och ligger på en tredjeplats i sin Champions League-grupp.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!