Broderns ord efter flyttryktena – som avslöjar Graham Potters framtidsplaner

I kväll spelar Östersund sin sista gruppspelsmatch i Europa League.
Bland de över 2 300 tillresta supportrarna finns Potters bror Andrew – som säger att tränaren lär bli kvar i ÖFK. 
– Han behöver inte en engelsk klubb, säger han till Östersunds-Posten

mr green


ANNONS: Ta chansen att kamma hem storkovan på söndagens stora fotbollsfest. Just nu dubblar man sin första vinst på Mr. Green!


Östersunds resa i Europa League går snart in i ett spännande skede. På måndag lottas sextondelsfinalerna och ÖFK är ett av lagen som redan är klara. Men först väntar Hertha Berlin på bortaplan inför drygt 2 300 tillresta Östersunds-supportrar. Två som gjort resan till den tyska huvudstaden är Andrew och Steve Potter, bror och pappa till tränare Graham Potter.

För Andrew blir det första gången han får se ÖFK live.
– Hemma i Storbritannien har jag sett några matcher, men bara på tv. Det här kommer att bli spännande. Det är fantastiskt att så många rest hit. ÖFK-fansen kommer mer eller mindre att ha halva arenan. Det är fantastiskt för ett lag som ÖFK att ha ett sådant stöd, säger Andrew till Östersunds-Posten.

Ökat intresse för Graham Potter i Storbritannien

Andrew berättar att intresset för sin bror har ökat mer och mer. Inte minst sedan han ställde upp på en intervju med BBC för tre veckor sedan.
– Intresset börjar att växa tack vare att lokal media i Storbritannien börjar uppmärksamma Graham. Sedan har BBC-intervjun som gjordes för tre veckor sedan fick nog upp intresset lite mer. Den senaste matchen i Europa League, mot Zorja, var första gången som en ÖFK-match visades på brittisk tv, säger han.

Framgångarna med ÖFK har så klart fått brittiska klubbar att intressera sig för succétränaren. Men Andrew tror att brodern blir kvar i Östersund.
– Han är ovanlig just nu som en framgångsrik engelsman som tränare utomlands. Det kommer alltid att vara rykten, men jag tror inte att han behöver en engelsk klubb. Han skulle inte ha möjligheten att bygga upp en klubb på samma sätt i England.

Inför den avslutande omgången leder Östersund gruppen med två poängs marginal till Athletic Bilbao. Kvällens motståndare Hertha Berlin är helt avsågade efter bara fyra poäng på fem matcher.

LÄS MER: Östersunds värvningskupp efter Europasuccén – överens med rivallagets guldhjälte


ANNONS: Ta chansen att kamma hem storkovan på söndagens stora fotbollsfest. Just nu dubblar man sin första vinst på Mr. Green!