Brittiska toksågningen av Sverige efter VM-uttåget

Sverige var aldrig riktigt nära England i VM-kvartsfinalen.
Och på de brittiska öarna sågas Sverige efter matchen.

Efter åttondelsfinalen mot Schweiz lyckades Sverige inte ladda om för kvartsfinal. Matchen mot England blev aldrig riktigt spännande och förlust med 2-0 var ett faktum.

De svenska spelarna var tomma på ord efter matchen och besvikelsen var påtalig. Flera svenska spelare konstaterade att insatsen helt enkelt inte var bra nog.
– Vi visste att de var starka och förmodligen skulle matcha oss bäst när det gäller fasta situationer. Vi har varit starka där men mot ett bra lag blir de jobbiga att släppa in. Återigen, vi måste vara ärliga. Vi förtjänar inte att vinna i dag, sa Sebastian Larsson till SVT efter förlusten.

Kritiken mot Sverige: ”Riktigt usla”

På de brittiska öarna väljer tidningarna även dem att skicka hårda ord mot den svenska insatsen.

I sin liverapportering från matchen summerade The Guardian att det var rättvist att Sverige inte vann.
”Sverige var dåliga, stundtals riktigt usla men skapade ändå tillräckligt med chanser för att kunna vinna matchen. Om de tagit till vara på chanserna och resultatet hade gått deras väg hade det varit en total parodi. Man misstänker att England hade en extra växel att sätta in om de hade behövt det”, skriver tidningen.

”En promenad i parken”

Daily Mail skriver att den brittiska insatsen var värd att hylla. Samtidigt skriver tidningen att Sverige delvis bidrog till segern. Inte bara genom dagens insats, utan som ett sämre lag.
”Att matchen var utan spänning i slutet, praktiskt taget en promenad i parken, var tack vare målvakten. Självklart ska spelarna ha beröm. Även om Sverige var dåliga är de ett lag som har slagit ut Holland och Italien i kvalet och slog ut Tyskland i gruppspelet”.

Den forne engelska landslagsmannen Chris Waddle, som spelade VM 1986 och VM 1990, gav det svenska laget en rejäl känga.
”Innan turneringen hade ingen trott att England skulle gå till semifinal. De kunde inte få en enklare kvartsfinal än det här, Sverige hade inte något bortsett från tre bra chanser i den andra halvleken”, säger han i BBC:s sändning.

Vilken makalös turnering av det svenska landslaget. Dela för att hylla de svenska VM-hjältarna!