BOMBEN: Zlatan Ibrahimovic bekräftar – kliver in i Hammarby: ”Ska bli bäst i Skandinavien”

Zlatan Ibrahimovic fick hela världen att häpnas över sin bild med en Hammarby-tröja.
Nu bekräftar han att han äger 25 procent av klubben.
– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger han till Aftonbladet.

Det var under tisdagen som Zlatan Ibrahimovic, med en enda bild på sociala medier, fick en hel fotbollsvärld att häpnas och undra. Var Zlatan Ibrahimovic, som la ut en bild på en Hammarby–tröja, verkligen på väg till Allsvenskan och till Stockholm?

Bekräftar nu själv

Men nu kommer förklaringen. Det handlar inte om att Zlatan Ibrahimovic kommer att spela för klubben, däremot så äger han 25 procent av den.

Zlatan Ibrahimovic, Hammarby
191008 Zlatan Ibrahimovic at a press conference at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Det bekräftar han för Aftonbladet.

– Det känns fantastiskt. Det känns spännande med Hammarby, ett helt annorlunda projekt och jag är väldigt motiverad. Jag kommer vara väldigt engagerad i det här den dagen jag slutar med fotbollen. Jag ser fram emot att få jobba med fotbollen från en annan vinkel. Inte bara på planen. Även om jag kanske kan bjuda på något på planen också om jag inte är för gammal… Men inte som aktiv spelare, alltså. Snarare med att hjälpa de aktiva på träningsplanen, om den hjälpen behövs. För jag vet att spelarna i Hammarby är i goda händer nu, säger han.

”Följer så mycket det går”

LA Galaxy, som är Zlatans klubb fram till den 31 december, ägs av amerikanska AEG, som i sin tur även äger cirka 49 procent av Hammarby. Zlatan Ibrahimovic har nu övertagit 50 procent av den biten, vilket gör att han äger en fjärdedel av den allsvenska storklubben, som slutade trea den gångna säsongen.

– Det har ju gått en tid även om allt varit hemligt. Men jag har försökt följa Hammarby så mycket det går. Det var spännande nu på slutet, säger han.

Foto: Hammarby Fotboll

Zlatan Ibrahimovic är starkt förknippad med Malmö FF, han tror dock inte att sitt nya samarbete kommer att påverka relationen med klubben.

– Nej, det tror jag inte. Det här har inget med MFF att göra. När det handlar om MFF så snackar vi om fotbollsspelaren Zlatan. Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Jag har en god relation till MFF och har haft det i alla år. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!