BOMBEN: Jonas Eriksson slutar som domare – och riktar hård kritik mot FIFA

Jonas Eriksson är en av Sveriges mest meriterande domare genom tiderna – nu har han tagit beslutet att sluta döma. 
– Jag har bestämt mig för att avsluta min domarkarriär, säger han till SVT Sport
Han är också kritisk till UEFA och FIFA:s sätt att agera. 

Jonas Eriksson, 44, har dömt både VM och EM. Men hans domarteam fick inte chansen att döma i sommarens fotbolls-VM. Nu har han bestämt sig för att avsluta karriären.
– Jag har bestämt mig för att avsluta min domarkarriär. Min pensionsålder är 45 och jag är 44 nu. Nästa år hade jag tvingats att gå i pension och jag och mina kollegor hade bestämt att sluta efter Ryssland. Det blev inget VM för oss och det var en besvikelse, säger han till SVT Sport.

Tappat motivationen

Eriksson berättar att han tappat suget till fotbollen och att döma. Det är en av anledningarna till att han väljer att lägga pipan på hyllan.
– Fotboll var för mig lust, passion, glädje och jag känner att det långsamt är på väg att försvinna. Och har jag inte den väljer jag att sluta innan jag tappar den helt och hållet, säger Eriksson till SVT Sport.

Ett annat skäl till att han väljer att sluta har att göra med petningen från sommarens fotboll-VM, berättar Eriksson. Han är också kritisk till UEFA och FIFA, som han menar har brustit i kommunikationen. Eriksson fick till exempel ”läsa i tidningarna” att han inte togs ut till VM.

Anser att svenska domare inte fått chansen

Eriksson menar att svenska domare inte fått en ärlig chans av FIFA och UEFA. Det handlar om nepotism, anser han.
– Jag tycker att vi inte får de matcher och de platser som vi förtjänar. De går till större länder och det kan man se statistiskt vilka det är som får dem. Jag tycker vi har en nackdel och slåss i motvind, säger han.

Vad som händer härnäst återstår att se, men nu ska han tillbringa mer tid med familjen och spela fotboll med döttrarna, berättar han.

DELA för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Ilskan i Barcelona – båda(!) PL-giganterna vill värva Barçastjärnan: ”Vi fattar ingenting”