BOMBEN: Förre svenske landslagsspelaren avslutar nu karriären – bara 28 år gammal: ”Förbannad och ledsen”

Bara 28 år gammal.
Nu avslutar Oscar Hiljemark karriären.
– Jag är både förbannad och ledsen, säger han.

Oscar Hiljemark var given i det svenska U21-landslaget och sågs länge på som en av landets absolut största talanger. När Sverige tog ett sensationellt U21-EM-guld i Tjeckien 2015 var Hiljemark en av de givna stjärnorna och dessutom lagkapten.

Avslutar karriären

Han gjorde även succé i nederländska PSV och hela karriären låg framför honom när han efter succésommaren med U21-landslaget värvades till Palermo. Hiljemark har även hunnit med spel i Genoa och Panathinaikos, men han har hela tiden haft problem med skador och har inte nått sin fulla potential.

Oscar Hiljemark, Sverige
180609 Janne Andersson, head coach of Sweden, and Oscar Hiljemark of Sweden after the international friendly football match between Sweden and Peru on June 9, 2017 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87699

Han har dock fått göra hela 28 landskamper och för bara tre år sedan var han med i den svenska truppen som tog sig hela vägen till kvartsfinal i VM. Men nu, samtidigt som Sverige spelar EM, kommer chockbeskedet att han avslutar karriären, bara 28 år gammal.

”Ledsen och förbannad”

Hiljemarks skadebekymmer fick honom att förra året vända hem till Norden igen för spel i danska Ålborg, men nu ger han upp mot skadorna och lägger skorna på hyllan. Han menar att smärtorna är för kraftiga för att fortsätta.

– Beslutet att avsluta en karriär med många fantastiska höjdpunkter har varit otroligt svårt och det har tagit tid. Det fanns dock ingen annan utväg, vilket bara det är en svår insikt att komma fram till, säger Hiljemark till Ålborgs hemsida. 

Oscar Hiljemark, Sverige
181014 Oscar Hiljemark i mixed zone efter en träning med Sveriges fotbollslandslag den 14 oktober 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Hiljemark blir dock nu assisterande tränare för Ålborg, och således kvar i den danska klubben.

– Jag är både förbannad och ledsen, men det är även en stor lättnad för mig att beslutet är taget. Jag är ledsen och oerhört besviken över att jag inte kunnat bidra med mer på planen för Ålborg, då vi har ett spännande projekt på gång. Därför är jag glad över att jag fortfarande är en del av klubben.

Utöver att ha varit med i VM-truppen 2018 så var han även en del av den svenska EM-truppen två år tidigare.

LÄS MER: Robin Olsen utsedd till EM:s bästa målvakt hittills – fina hyllningen efter monstermatchen mot Spanien

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!