Bisarra domarattacken: Supportern får lämna landet efter överfallet

Norsk fotboll har drabbats av en stor läktarskandal.
Nu utvisas en supporter från landet efter att ha överfallit en domare med sprejfärg.
– Aldrig varit med om något liknande, säger domarchef Terje Hauge till NRK.

Under lördagen inträffade en stor läktarskandal i en norsk ligamatch. Drabbningen mellan Kongsvinger och Ranheim i den norska andradivisionen tvingades till ett avbrott efter att en supporter stormat planen och attackerat en av linjemännen.

Mannen som tog sig in från läktaren överföll den överraskade domaren med röd sprejfärg som han sprutade rakt i ansiktet på sitt offer. Han lyckades sedan fly från arenan men med hjälp av bildbevis kunde han senare gripas av polis.

Den norske domarchefen Terje Hauge var chockad över påhoppet.
– Jag har jobbat med norsk fotboll i 30 år och aldrig varit med om något liknande, säger han till norska NRK.

Den infångade mannen med bosniskt ursprung dömdes till böter på 12.000 norska kronor för ”kroppskränkande brott”. Dessutom framkom uppgifter om att han helt saknade anknytning till Norge, vilket ledde till beslutet att mannen utöver böterna även utvisas från landet.

Offret, linjedomaren Ole Andreas Skogsrud Haukåsen var överraskande lugn efter tilltaget.
– Jag märkte ingenting förrän jag blev sprayad i ögonen. Under en kort stund såg jag ingenting därför blev jag tvungen att be domaren att pausa matchen. Men annars var det ingen som helst fara. Nu ser jag fram emot nästa match, det är allt jag har att säga om situationen, säger Haukåsen till NRK.

Se den omtalade situationen:

LÄS MER: Zlatan bryter tystnaden: ”Ge upp är inget alternativ”