Bilderna på Zlatan som alla snackar om – gjorde hård gest mot lagkamrat(!): ”Lär en treåring spela fotboll”

Det blev inte mycket speltid för Zlatan Ibrahimovic i Serie A:s veckoomgång. Svensken fick hoppa in med några minuter kvar – då lackade han ur på sin egna målvakt.

Den svenske superstjärnan drabbades av en hälskada i mitten av september och fick bland annat stå över Sveriges VM-kval matcher mot Kosovo och Grekland. Men förra helgen var han tillbaka på planen när Milan slog Hellas Verona.

Viftade mot egna målvakten

Kroppen verkar inte hålla för 90 minuter varje match och Ibrahimovic har sedan återkomsten varvat starter med inhopp. I veckomatchen, på tisdagen, mot Torino fick anfallaren starta på bänken för att hoppa in när ett fåtal minuter återstod – då blev han förbannad på den temporära och hårt kritiserade målvakten Ciprian Tatarusanu.

Milan försvarade en 1–0-ledning och på tilläggstid styrde Tatarusanu ut ett skott till hörna vilket fick Zlatan att ryta till och gestikulera mot den egna målvakten.

Zlatan tyckte att ”Tata” borde ha klistrat bollen i stället för att ge Torino en möjlighet att kvittera när Milan bara var sekunder ifrån tre viktiga poäng i tabelltoppen.

Klippet på Ibrahimovic, som gestikulerade tydligt mot sin egen målvakt, har fått stor spridning på sociala medier – och alla tycks överens om att svensken faktiskt hade rätt i sin ilska.

”Det är som att han behöver lära en treåring att spela fotboll”‚ skriver en användare.

”Zlatan är bäst för det här”, skriver en annan.

”Lagkaptenen Simon Kjaer gjorde något liknande i matchen. Jag älskar hur ledarna i laget ryter ifrån”, skriver en tredje.

Milan höll undan

Torino skickade upp allt de hade, inklusive målvakten, i jakten på ett mål och lyckades vaska fram en farlig målchans – men inte tillräckligt farlig och Milan höll undan.

Milanoklubben tog en tidig ledning genom fransmannen Olivier Giroud som höll sig framme på ett inspel, i äkta måltjuvsmaner, och petade in bollen i den 14 minuten. Matchen slutade till sist 1–0.

AC Milan’s Zlatan Ibrahimovic reacts during the Champions League group B soccer match between FC Porto and AC Milan at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Tuesday, Oct. 19, 2021. (AP Photo/Luis Vieira)

Resultatet innebär att Milanoklubben går upp i ensam serieledning med tre poäng före Napoli, som däremot har en hängmatch mot Bologna på torsdagkväll senare i veckan.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */