Beslutet som kan väcka avsky mot Zlatan i USA: ”Skulle bli kritiserad”

Zlatan Ibrahimovic kan komma att lämna LA Galaxy på lån i vinter.
Men om svensken lämnar kan han komma att få ta emot stenhård kritik och hat från fansen.
Det menar LA Times-journalisten Kevin Baxter.

Zlatan Ibrahimovic har inte gjort annat än succé i MLS. PÅ 25 matcher har den svenske superstjärnan gjort 21 mål och är på god väg att ta LA Galaxy till slutspel.

Zlatan kan få problem

Men svenskens framtid i ligan är minst sagt osäker. I januari ryktas Zlatan vara på väg bort på lån och allra senast har det ryktats om Milan. Men lämnar han, för att sedan komma tillbaka, kan han inte räkna med ett snällt mottagande.

Foto: Bildbyrån

Det är LA Times-journalisten Kevin Baxter som konstaterar att en comeback, efter en potentiell utlåning, kan orsaka problem för Zlatan. 2009 gjorde David Beckham samma sak och gick på ett korttidslån till Milan.

Avtalet skulle gälla till mars när MLS-säsongen skulle inledas. Men på grund av mittfältarens starka insatser förlängdes lånet till juli.

Fansen såg det som om Beckham hade svikit ligan och när han återvände till LA Galaxy var mottagandet minst sagt hårt. De välkomnade engelsmannen med burop, avsky och banderoller.

Foto: Bildbyrån

Supportergrupperingen ”LA Riot Squad” höll då upp skyltar med texten ”Hej Beckham, vi var här före dig, efter dig och här utan dig” samt kallade honom ”bluff”.

”Skulle kritiseras”

En frustrerad Beckham försökte efter den första matchen tillbaka, en träningsmatch mot just Milan, konfrontera fansen och ska då ha svurit mot en supporter.

Skulle Zlatan gå samma väg och gå på lån till Europa menar Baxter att den svenske stjärnan skulle få ett minst sagt frostigt mottagande, likt Beckham.
– Han skulle definitivt bli kritiserad, säger Kevin Baxter till SportExpressen.

Foto: Bildbyrån

LA Galaxy har just nu en poäng upp till slutspelsplats med två matcher kvar att spela. För Zlatan och laget väntar härnäst bortamatch mot Minnesota nästa söndag.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Zlatan straffas av MLS för fjärde(!) gången – efter avslöjandet på tv-bilderna

Zlatans sköna känga till superstjärnan: ”Inte intressant”