"Bengan" Johanssons häftiga hyllning till Janne Andersson

”Bengan” Johanssons häftiga hyllning till Janne Andersson

Janne Andersson har tidigare sagt sig ha Bengt ”Bengan” Johansson som sin enda förebild.
Nu skickar handbollslegendaren en hälsning till spelarna i landslaget – och hyllar sin forne elev Janne Andersson.

Bengt ”Bengan” Johansson är en av de främsta i svensk handbollshistoria. Tränaren, som låg bakom den klassiska ”gurkburken”, har bland annat tagit hem två OS-silver, fyra EM-guld och två VM-guld innan han lämnade sin tjänst som förbundskapten 2004.

Landslagstränaren Janne Andersson har tidigare berättar att ”Bengan”, som också var hans gympalärare, har varit den enda förebilden han haft under sina år som tränare.
– Bengan var min gympalärare och jag växte upp bara några hundra meter ifrån honom, och jag har följt hela hans karriär. Jag är dålig på att ha förebilder, men har jag någon som är lite förebild så är det Bengt i så fall, för jag gillade hans ledarskap, sa Janne Andersson i en intervju med P4 Jönköping i fjol.

”Kan inte vara bättre”

Handbollslegendaren säger i en intervju med Sportbladet att han följer det svenska landslagets framfart under fotbolls-VM i Ryssland.

Han tror att det kan bära hela vägen.
– De fick i gång anfallsspelet senast så nu ser det bra ut. Lottningen kan inte vara bättre än den här. Nu gäller det att slå Schweiz. Sen tror jag att Colombia kan passa Sverige bra i en kvartsfinal, säger Johansson till Sportbladet.

Hyllningen till Janne Andersson

Janne Andersson har hyllats efter sina framgångar med landslaget, inte minst efter bragdmatchen mot Italien i VM-kvalet och givetvis för avancemanget till slutspel i VM.

Nu får Janne dessutom ta emot hyllningar från ”Bengan”.
– Han gör en massa saker med grabbarna så det blir en bra laganda, säger han till Sportbladet och fortsätter:
– Han är sig själv, det är bara att vara så naturlig som möjligt.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

LÄS MER: Allt om fotbolls-VM 2018

Kaxiga engelska utspelet: ”Sverige får ursäkta, men…”